CiddiGazete- Ankara'da oynanan MKE Ankaragücü- Rizespor maçı 1-1 sona erdi. Karşılaşmanın ardından Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, saha ortasına kadar gelerek hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Koca'nın yumruğuyla yaralanan Meler, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Tepki gören saldırının ardından siyasilerden de peş peşe açıklamalar geldi.

MERAL AKŞENER: UTANÇ VERİCİ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı sosyal medya hesabından şu ifadelerle kınadı:

"Hakem Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen utanç verici saldırıyı şiddetle kınıyor, kardeşlik ve mertlik duygusuyla örülü başarılarla anılan Türk sporunun, bir daha böylesi şiddet olaylarıyla anılmamasını diliyorum."

ÜMİT ÖZDAĞ: SİZDEN RİCAM ÖZÜR DİLEMENİZ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Faruk Koca'nın AKP'den milletvekili olduğu dönemi hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı:

- MKE Ankaragücü Spor Kulübü başkanı, eski AKP milletvekili, Erdoğan'ın başbakan iken Keçiören'de oturduğu evin sahibi Faruk Koca, Ankaragücü- Rizespor maçı sonrasında yumruk atarak hakem Umut Melen'i yere düşürüyor.

- Yere düşen hakeme yerde 10 kişi tekmelerle vuruyor.

BİM'den 'yeni para' vurgusu BİM'den 'yeni para' vurgusu

- Faruk bey; bir milletvekili milli bir mesele, namus meselesi olmadıkça el kaldırmaz.

- Ankaragücü sadece Ankaragücü değil, MKE Ankaragücü'dür.

- İstiklal Harbimizin bize kıymetli bir mirasıdır.

- Adı Ankaragücü'dür ama kastı Türk'ün gücüdür.

- Siz böyle bir takımın başkanı olarak böyle davranma hakkına hiç sahip değilsiniz.

- Hakem yanlış kararlar almış olabilir. Öfkeden haklı olarak deliye dönmüş olabilirsiniz. Yine de yapmanız gereken TBMM'den çıkmasına katkı verdiğiniz yasalara göre hareket etmekti.

- Sizden ricam hakemin kendisinden, muhtemelen evde maçı izleyen annesi, babası, eşi ve çocuklarından ve MKE Ankaragücü tarihinden özür dilemeniz.

ÖZGÜR ÖZEL: GÖREVE DAVET EDİYORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın maç sonrası FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler'e yumruk atmasıyla başlayan şiddet olaylarını kınıyorum. Şiddetin spor sahalarından kazınması için bugüne kadar yeterli önlem almayanları tekrar göreve davet ediyorum."