CiddiGazete- Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği TFF Süper Kupa maçının 30 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanmasına karar vermişti.

"ATATÜRK OLİMPİYAT STADYUMU'NDA OYNAYALIM"

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, Rizespor ile deplasmanda oynayacakları maç için Rize'ye giderken, İstanbul Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklama yaptı.

"Taraftarlardan 2-3 gündür yoğun telefon alıyorum" diyen Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

- Aralık ayında ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağız. Akabinde de 4-5 gün sonra da federasyonumuz Süper Kupa finalini söyledi.

- Biz Fenerbahçe ile ertesi gün de oynarız, her zaman oynarız. Şartlar eşit olduğu sürece yüzlerce kere oynadık. Bu bizi hiçbir zaman rahatsız etmez.

- Taraftarımızı da şahsen beni de rahatsız eden Cumhuriyetimizin 100. yılında sadece bu yıl için söylüyorum, yoksa federasyonumuz Londra derse orada oynarız, Madrid derse Madrid'de oynarız.

TFF'den genel kurul açıklaması TFF'den genel kurul açıklaması

- Bu gösteri işi, yurt dışında da oynamak lazım. Hatta Süper Kupa bunların arasında yurt dışında oynanabilecek en son şey.

- Ben şahsen, Galatasaray İkinci Başkanı olarak değil, Metin Öztürk olarak söylüyorum, kesinlikle Süper Kupa finalinin Türkiye dışında oynanmasını bir taraftar olarak istemiyorum.

- 30 milyon taraftarın da görüşü bu. Eminim ki Fenerbahçe taraftarının görüşü de bu. Daha karar verilmiş bir şey değil. Federasyon yanlıştan hemen dönsün, Ankara'da mı, Erzurum'da mı, Samsun'da mı oynarız, Kadıköy'de Fenerbahçe'nin Stadı'nda mı oynarız her yere varız.

- Aklıma gelmişken yer de önereyim, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynayalım. 60-70 bin kişi gelsin. Cumhuriyet'in reisi Cumhurbaşkanımız da gelsin, kazanan takıma kupayı orada versin.

- Umarım federasyon bu yanlıştan acilen döner. Artık federasyon konuşmaktan bıktık. Bari bunu düzeltsinler.

- Başkanımız, federasyon başkanı ile görüşecek. Konuya Suudi Arabistan diye bakmıyoruz, konuya Londra diye bakmıyoruz. Cumhuriyet'in 100. yılı.

- Seneye nerede yapmak istiyorlarsa varız. Bizim için günü önemli değil, arka arkaya olmuş olması önemli değil.

- 24 saat geçer, biz alemin kralı ile oynarız. Biz Cumhuriyet'in 100. yılında, Cumhuriyet'in yüzü olan Galatasaray'ın, Süper Kupa'yı Türkiye'de oynamasını istiyoruz.

- Tabii ki federasyonumuz özerk, tabii ki Cumhurbaşkanımızın konusu değil ama şahsen bir taraftar olarak Cumhurbaşkanımızın da bu konuya el atmasını istiyorum.