CiddiGazete- Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu.

Bir dönem İyi Parti'de de siyaset yapan ve 31 Mart seçimleri öncesinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş'la polemik yaşayan Gökhan Zan, TİP tarafından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı gösterildi.

TİP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Gökhan Zan, CHP'li Lütfü Savaş'ın adaylıktan çekilmesini ve CHP'nin kendisine destek vermesini istedi.

Zan, adaylığıyla ilgili ilk açıklamasında Hatay'ı bilimin ışığında yeniden ayağa kaldırmaya niyetli olduğunu söyledi. Yıkımın sorumlularından biri olarak görülen mevcut büyükşehir belediye başkanı Lütfü Savaş'ın CHP tarafından yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren Gökhan Zan, şöyle dedi:

"KABUL EDİLEMEZ, YAPMAYIN"

- İlk çağrım Sayın CHP yöneticilerine, deprem suçlarına adı karışmış birini yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket, enkazda yaşamını yitiren 50 binden fazla canımızı, insanımızın olduğu gerçeğinden daha doğru sonuçlar vermez. Yapmayın.

- İkinci çağrım ise Lütfü Savaş'adır. Gelin değerli halkım, çekilin ve Hatay İttifakı’nın etrafında birleşelim. Lütfen bu çağrımızı duyun. Buradan tüm Hatay halkına, hep birlikte bu kötü gidişe dur diyelim ve değiştirelim. Açıklıkla söylüyorum, bizim halkımızın çıkarından başka gözettiğimiz bir çıkar yoktur.

"HALA HİÇBİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİL"

- Sayın Genel Başkanımız Erkan Baş, deprem suçlarını kabul etmeyen halkımızı seçeneksiz bırakmayacağını söylemişti. Bugün o sözü tutuyoruz. An itibariyle kenti akılın ve bilimin rehberliğinde ayağa kaldırmaya niyetli herkesi birlikte yürümeye başlayacağız.

- Eğer bu yanlıştan dönülürse, halkımızı yalnız bırakmamak ve yaralarımızı birlikte sarmak için tüm fedakarlıkları yapmaya hazırım ve hazırız. Hala hiçbir şey için geç değildir. Ben hayatımı savunarak kazandım futboldan dolayı. Şimdi de canım Hatay'ı savunmaya talibim. Hatay'da Asi Nehri geçer, ama rantı geçirmem, adam kayırmayı hiç geçirmem.

"BİR HATAY YİNE VAR"

İyi Parti'de devir teslim yapıldı İyi Parti'de devir teslim yapıldı

- Ben hayatımı hep savunarak kazandım, yine savunacağım. Hatay'da arkadaşlarımızın duvara yazdığı gibi; bir Hatay vardı, bir Hatay yine var."

14 MAYIS'TA TİP NE YAPTI?

TİP, 14 Mayıs'taki milletvekili genel seçimlerine Emek ve Özgürlük İttifakı'yla girmiş ve Hatay'da yüzde 11 oy alarak 1 milletvekili çıkarmıştı. TİP'in Hatay'dan milletvekili çıkardığı Can Atalay'ın vekilliği daha sonra TBMM'de düşürülmüştü.