CiddiGazete- Ülkücü camianın yakından tanıdığı isimlerden Zafer Partisi Kurucular Kurulu ve GİK Üyesi Avukat Uğur Tarhan, 23 Eylül'de tutuklanan Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Ajans Muhbir isimli internet sayfasının yöneticisi Süha Çardaklı'yı Sincan Cezaevi'nde ziyaret etti.

Bir grup ülkücü isimle Sincan Cezaevi'ne giden Uğur Tarhan, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, 24 kişilik koğuşlarda 48 kişinin kaldığını belirtti.

İki ismin de gazetecilik faaliyetinden dolayı tutuklandığını söyleyen Tarhan, "Burada gördüğümüz manzara biraz bizi hüzünlendirdi. Batuhan ile Süha'nın maalesef cezaevine girişinde saçlarının üç numaraya vurulması hem hukuksuz, hem insanlık onuruna aykırı bir uygulama olarak bizi son derece üzdü. Kendilerine de bu konuda moral verdik ancak bunun dışında yine onlardan dinlediğimiz ve bizi üzen durum da 24 kişilik koğuşlarda 48 kişi kaldıkları buradaki cezaevi koşullarının böyle siyasi suçtan gelen tutuklular için maalesef zor olduğu beraber kaldıkları koğuşlardaki tutukluların da maalesef şartları zorlaştırdıklarını da öğrendik. Bu gerçekleri de paylaşmak istiyoruz.

Bunun dışında yine L4 Koğuşu'nda kalan arkadaşımızın da orada tamamı yabancılardan oluşan bir koğuş orası. Oradaki koşulların da çok iyi olmadığını öğrendik.

Polis karakolunda dehşet Polis karakolunda dehşet

Biz burada bu hususların takipçisi olacağız. Kendi avukatları da geliyorlar, ziyaretçileri var ama bu konuları kamuoyuyla paylaşmak istedik. Herkese çok selamları var. İnşallah bir an önce bu hukuksuzluk sona erer ve ailelerine, yakınlarına kavuşurlar. Bu arkadaşlarımızın cezaevinde bulunmalarının nedeninin yüz kızartıcı bir suç olmadığını, tamamen onların yayıncılık, gazetecilik faaliyetinden olduğunu, kendilerine yapılan suçlamaların haksızlık olduğunu, hakkaniyete aykırı olduğunu biliyoruz. Herkes de bunun farkında. İnşallah en kısa sürede tahliye olmalarını diliyoruz.