CiddiGazete- İyi Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa ettiğini açıklandı.

İyi Parti için ilginç iddia İyi Parti için ilginç iddia

Özlale, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda istifasını şu sözlerle duyurdu:

- Sevgili İYİ Parti Ailesi, Uzun bir süredir İyiler Hareketi'nin bir üyesi olarak sizlerle birlikte ülkemiz için çalışmaktan gurur duydum.

- Ancak, geldiğimiz noktada partimizin ilk günlerdeki heyecanının kalmadığını, makul çözümler sunmanın mümkün olmadığını ve siyaset üretmenin imkansız olduğunu üzülerek görüyorum.

- Bu nedenle istifamı sunma kararı aldım. Sizinle birlikte çalışmak ve milletimiz adına görev yapmak benim için her zaman büyük bir onur ve ayrıcalık olmuştur.

- Sizinle birlikte yürümenin getirdiği güzel anıları hiçbir zaman unutmayacağım.

- Bu süre zarfında birlikte çalıştığım herkese tüm içtenliğimle teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin. Saygılarımla.

BUGÜNE KADAR 7 VEKİL İSTİFA ETTİ

14 Mayıs 2023'te yapılan genel seçimde Meclis'e 44 milletvekiliyle giren İyi Parti'de istifaların ardından 37 milletvekili kaldı.

Ümit Özlale'den önce 28. dönemde Meclis'e giren Ankara Milletvekili Adnan Beker, Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu ve İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İyi Parti'den istifa etmişti.