CiddiGazete- İzmir Tire'de meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı. Kazaya sebep olan AKP Tire Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Bacak gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

18 Kasım'da Tire'de meydana gelen trafik kazasında iki otomobil kafa kafaya çarpıştı.

AKP Tire Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Bacak'ın kullandığı araç, karşı şeride geçerek ters yöne doğru giderken karşı şeritten gelen araca çarptı.

Çarpışmada kendi şeridinde giden araçta yolcu olarak bulunan iki çocuk babası belediye işçisi Mehmet Ali Çalışkan hayatını kaybetti. Ağır yaralanan sürücü ise yoğun bakıma alındı.

Kaza tutanağında AKP'li Oğuzhan Bacak'ın alkollü olduğu ve ters yolda ilerlediği ifade edilerek asli kusurlu bulundu.

OLAY YERİNDEN KAÇTI, AMBULANS ÇAĞIRMADI

Oğuzhan Bacak, polis tutanağına göre kazadan sonra olay yerini kaçtı ve bir saat sonra jandarmaya teslim oldu.

Savcı, Sulh Ceza Hakimliği'nden Oğuzhan Bacak'ın tutuklanmasını talep etti. Hakim ise Bacak'ı serbest bırakıldı.

Tutuklama talep eden savcının itiraz metnine göre Bacak ambulansı aramadı, bir süre yürüdükten sonra olay yerinden uzaklaşmak için kaza anında yanında bulunan arkadaşının telefonundan taksi çağırdı.

Savcıya göre Oğuzhan Bacak kaza saati ile test yapılan aradaki 2 saat 43 dakikalık zaman göz önüne alındığında 0,77 promil alkollüydü.

"BABAMI İFADE İÇİN BİLE ARAMADILAR"

Diyanet'in makam aracı sevdası Diyanet'in makam aracı sevdası

Olayda yaralanan Özcan Erkek'in oğlu Hakkı Erkek babasının kazada ağır yaralandığını, ne polisin ne de jandarmanın olayla ilgili babasının ifadesini almaya gelmediğini, Oğuzhan Bacak'ı kurtarmak için olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını iddia etti.