CiddiGazete- Adı, soyunma odasının tabelasını, "giyinme odası" olarak değiştirip, bunu "icraat" olarak sunması, adrese teslim kadro ilanı, ilahiyat fakültesi mezunlarına, "Ticaret yapın, yoksa karnınızı doyuramazsınız" tavsiyesinde bulunması gibi birçok olayla anılan Gaziantep üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın yeni bir skandala daha imza attı.

Rektör Özaydın geçtiğimiz yıl, "Üniversitemizin merkez yemekhanesinde yemek ücretlerini 1 TL'ye düşürdük. Yeni açmış olduğumuz genç ofisimizde çay-simit öğrencilerimize bedava. Her şey sizler için" sözleriyle öğrencilere müjde vermişti.

Ancak, 1 TL'ye satılan yemeklerin kalitesizliği, içinden de böcek, taş gibi cisimler çıkması üzerine öğrenciler sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirdi.

1 Nisan'da okullar tatil edildi 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Bunun üzerine Rektör Özaydın, yemekhaneye gidip sorunun çözüleceğine dair söz verdi. Yemek sırasında rektörün önüne porselen tabakta yemek konuldu. Masadaki öğrenciler tabldot kaptan yemek yerken, Arif Özaydın önündeki yemeğine hiç dokunmadı.

YÜZDE 1400 ZAM BİRDEN YAPILDI

Geçtiğimiz günlerde ise üniversite yemekhanesinin girişine "Öğrenci kartları turnikelerden geçerken yeni dönemden itibaren günlük ilk okuma öğrenci yemek fiyatı 15.00 TL, 2. okuma misafir fiyatı olan 60 TL düşecektir" duyurusu asıldı.

Öğrenciler, duyurunun gerçek anlamının 1 TL olan yemek ücretinin 14 kat, yani yüzde bin 400 artarak 15 TL yapılması olduğunu belirterek sosyal medya hesabından bu astronomik artışa tepki gösterdi.