CiddiGazete- Sözcü Gazetesi bugün, "2020’nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı" manşetli haberinde, Ayasofya’nın cami statüsüne geri döndürülmesine de yer vermiş, bu dönüşümün dünyada tepki topladığını belirtmişti.

Milat Gazetesi muhabiri Özlem Doğan, Ayasofya Camii'nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Sözcü’nün manşeti hakkındaki değerlendirmesini sormuş, Erdoğan bu soruya,"Çok teşekkür ediyorum. Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın. Ayasofya 2020 yılının adeta taçlı yıldızıdır" cevabını vermişti.

Sözcü Gazetesi, Erdoğan'ın sözlerini internet sitesinin manşetine taşırken, Sözcü yazarı Yılmaz Özdil de Erdoğan'a sosyal medya hesabından ironik bir cevap verdi ve haberin görselini paylaşarak , "Hoşgeldin 2021" yazdı.

Öte yandan Ayasofya'nın ibadete açılmasının 2020 yılının "felaket olayları" arasında gösterilmesine sosyal medyada çok büyük tepki oldu. Atılan binlerce tweette, Sözcü Gazetesi, yaklaşımından dolayı eleştirildi.