KYK yurdunda yine intihar KYK yurdunda yine intihar

CiddiGazete- Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, “Yükseköğretim kurumlarında yürütülen bilimsel araştırma projelerinde burslu olarak görevlendirilen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı üst sınırını, tezli yüksek lisans öğrencileri için 2550 TL’den 6000 TL’ye, doktora öğrencileri için de 3825 TL’den 9000 TL’ye çıkarıyoruz” dedi.

Bu yıl Ege Üniversitesinde gerçekleştirilen ‘Araştırma Üniversiteleri Yıllık Değerlendirme Toplantısı’na ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Erol Özvar şunları kaydetti:

“12. Kalkınma Planında yer alan yükseköğretimle ilgili hedeflerimizden birisi de Dünya Akademik Başarı Sıralamalarında ilk 500’de yer alan üniversite sayımızı, 2028 yılında 10’a çıkarmaktır.

Yükseköğretim sistemimizin lokomotifi olan araştırma üniversitelerimizin tamamı, fiziksel altyapıları ve sahip oldukları akademik insan kaynağı ile önümüzdeki 5 yılda dünya sıralamalarında ilk 500 içerisinde yer alma potansiyeline sahiptir.

Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitelerimize uluslararası alanda daha görünür olmaları konusunda her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz.

Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) kapsamında 2023 yılında 250 milyon TL’ye olan bütçe kaynağı 2024 Bütçe Yılında 400 milyon TL’ye çıkarıldı.

Yükseköğretim kurumlarında yürütülen bilimsel araştırma projelerinde burslu olarak görevlendirilen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı üst sınırını, tezli yüksek lisans öğrencileri için 2550 TL’den 6000 TL’ye, doktora öğrencileri için de 3825 TL’den 9000 TL’ye çıkarıyoruz.”