CiddiGazete- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 12 ilde FETÖ'ye yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Kıskaç 3" adlı operasyonda 38 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. Bu operasyonlar sonucunda:

Konya merkezli İstanbul, Ankara, Kütahya ve Kahramanmaraş'ta yapılan operasyonlarda, örgütün sözde "askeri mahrem yapılanması" içerisinde faaliyet gösteren 7 şüpheli yakalandı.

Hatay merkezli Çanakkale, İstanbul, İzmir, Ankara ve Konya'da gerçekleştirilen operasyonlarda, örgütün "güncel yapılanması" içerisinde faaliyet gösteren 17 şüpheli gözaltına alındı.

Ordu, İstanbul ve Tekirdağ'da gerçekleştirilen operasyonlarda, örgütün "öğrenci yapılanması" içerisinde faaliyet gösteren 6 şüpheli yakalandı.

İzmir ve Konya'da yapılan operasyonlarda, Bank Asya hesap artırım kayıtları bulunan ve sosyal medya üzerinden FETÖ propagandası yapan şahısların yakalanmasına yönelik 6 şüpheli gözaltına alındı.

MGM'den 44 il için sarı kodlu uyarı MGM'den 44 il için sarı kodlu uyarı

Düzce, İstanbul ve Denizli'de gerçekleştirilen operasyonlarda, örgüt içerisinde faaliyet gösteren 2 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, para ve ziynet eşyasına el konuldu. Operasyonlarda görev alan polis ekipler tebrik edilirken, FETÖ'ye karşı mücadelenin devam edeceği vurgulandı.