CiddiGazete- Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle İstanbul dahil 11 kente sarı, 3 kente ise turuncu kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji'nin uyarısının ardından İstanbul güne sağanak yağışla başlarken, hava sıcaklıkları da hissedilir derecede düştü.

İşte Sinan Ateş iddianamesi İşte Sinan Ateş iddianamesi

Hava sıcaklıklarının Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Cnn Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen konuyla ilgili, "Sıcaklıklar bütün Türkiye’de hafta sonu düşecek. Hasta sonu donacağız. Hafta sonu İstanbul 7 dereceye kadar düşecek. Cumartesi 7, pazar 8 derece civarında olacak" dedi.

Orhan Şen, "Havanın soğuması ile İstanbul'da kar yağar mı?" sorusunu da "Hafta sonu çok soğuk o yüzden paltolarımızı giyelim hafta sonu ama bu kadar soğuk olmasına rağmen kar yağışı olmayacak. Bir tek Trakya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur olabilir. Yani Türkiye'de yine bu hafta kar yağışı yok" diye cevapladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de 8 Aralık hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre kış mevsimi gittikçe daha çok etkisini hissettiriyor. Sıcaklıkların birçok ilde mevsim normallerinin altına ineceğinin belirtildiği raporda İstanbul da dahil olmak üzere 14 il için sarı ve turuncu kodlarla uyarıda bulunuldu.

Adana ve Antalya için turuncu Mersin için sarı ve turuncu kodlu yapılırken; Aydın, Burdur, Bursa, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Yalova için sarı kodlu uyarı yapıldı.