Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında karşı karşıya gelen Beşiktaş-Fenerbahçe maçı nefesleri kesti...

Sarı kartların, kırmızı kartların havada uçuştuğu zorlu derbide tam 4 gol var. 

İlk yarıda Alper potuk'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Fenerbahçe, ilk yarıyı Soldado ve Şener'in golleriyle 2-1 önde kapattı. Beşiktaş'ın golü Negredo'dan... İkinci yarıda iki kırmızı ve Talisca'dan bir gol vardı: 2-2.


Vodafone Park'ta ilk gol Beşiktaş'tan geldi...

Golün adı Negredo...

Dakika 14: Talisca'nın sol kanattan ortaya gönderdiği mükemmel pasta Negredo topla buluştu, kaleci Volkan'ı geçti ve boş kaleye topu gönderdi. İspanyol yıldızın golüyle Beşiktaş 1-0 önde.

Beşiktaş'ın sevinci kısa sürdü...

Bu kez golü bulan Fenerbahçe...

Sahne alan oyuncu Soldado...

Dakika 17:  Mehmet Topal'ın ceza alanına havadan gönderdiği pasta Soldado, sol çaprazda gelişine topa vurdu ve topu filelerle buluşturdu. Fenerbahçe, Vodafone Park'ta 1-1'lik eşitliği yakaladı.

Direkten döndü...

Dakika 36: Sağ kanattan başlayan Beşiktaş atağında Negredo, ceza sahası içinde topla buluşup pasını uygun durumdaki Caner'e aktardı. Caner Erkin'in kaleye yolladığı şut yan direkten döndü.

Dakika 42: Sol kanattan içeri yapılan ortaya Talisca ayağıyla gelişine sert bir şut gönderdi ama kaleci Volkan aynı güzellikte topu çeldi.

Kırmızı kart...

Dakika 43: Topsuz alanda Hasan Ali ile Tolgay arasında çıkan tartışmada Alper, Tolgay'ı ittirdi ve olay yerine gelen hakem, Alper'e önce ikinci sarı kartı ardından da kırmızı kartı gösterdi. Fenerbahçe ikinci 45 dakikayı 10 kişi oynayacak...

Gol Fenerbahçe'den... Şener...

Dakika: 45+2: Mehmet Ekici'nin pasında Şener ceza alanı içinden vuruşunu yaptı, kaleciyi geçen topu Vida uzaklaştırdı ama çizgiyi geçen top gol olarak değer kazandı. Fenerbahçe ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.

Saha karıştı.... Quaresma kırmızı kart gördü

Dakika 52: Saha karıştı... Josef'e sert bir hareket yapan Quaresma direkt kırmızı kart gördü. Bu dakikadan sonra saha iyice karıştı... Yumruklaşmalar oldu. Quaresma sakinleştirilemedi...
Mehmet Ekici de sarı kart gördü...

Süper Lig'de attığı iki golle Fenerbahçe'yi yıkan Quaresma, ikinci yarıda takımını kurtarsın diye sahaya sürüldü ama bu kez takımını yakan isim oldu...

Mehmet Topal korkuttu

Dakika 70: Fenerbahçe ceza alanı içerisinde Pepe ile Mehmet Topal kafa kafaya çarpıştı. Bir anda yürekler ağza geldi. Mehmet Topal kısa süreliğine baygınlık geçirdi... Tedavisi saha içinde yapıldı...

Bir kırmızı daha: Volkan

Dakika 76: Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, adeta ikinci sarı kartı görmek için çırpındı. Bir sarı kartı olmasına rağmen hemen her pozisyonda hakemle diyalog yaşadı. Hakem Aydınus iki kez uyarmasına rağmen yine Talisca'nın pozisyonunda itiraz etti. El kol hareketlerine daha fazla dayanamayan hakem Fırat Aydınus, ikinci sarı karttan kırmızı kartla Volkan'ı dışarı attı. Fenerbahçe 9 kişi kaldı.

Kaleye Kameni geçti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Aatıf'ı oyundan çıkartıp kaleye Kameni'yi aldı.

Beraberlik golü... Talisca...

Dakika 81: Kaleci Volkan'ın kırmızı kartla oyun dışı kalmasından sonra kaleye geçen Kameni daha ısınamadan golü gördü kalesinde. Bu dakikada ceza alanı içerisine doldurulan topta kafayı vurdu ve beraberlik golünü attı: 2-2...

Rövanş 17-18 veya 19 Nisan tarihlerinde

Karşılaşma 2-2 sona erdi. Bu zorlu derbinin rövanşı 17-18 veya 19 Nisan'da Fenerbahçe Ülker Stadı'nda oynanacak.


İŞTE İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ:Fabri, Gökhan, Pepe, Vida, Tosic, Medel, Tolgay, Lens, Caner, Talisca, Negredo

FENERBAHÇE:Volkan, Hasan Ali, Skrtel, Neustadter, Şener, Mehmet Topal, Josef, Mehmet Ekici, Aatif, Alper, Soldado


Beşiktaş'ta ligde oynanan maçta cezalı olduğu için forma giyemeyen Pepe ve Talisca bu kez sahadaydı... 
Fenerbahçe'de 3-1'lik maçta takımının tek golünü attıktan sonra yaptığı hareket nedeniyle ceza alan Fernandao, bu karşılaşmada forma giyemedi.

Sarı-Lacivertlilerde uzun süredir formadan uzak olan Mehmet Ekici ilk 11'de sahaya çıktı. Teknik direktör Aykut Kocaman, orta alanda Mehmet Ekici'ye forvette de Soldado'ya görev verdi.