CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 27 Şubat 2020'de Suriye İdlib'de 34 Türk askerinin Rus ve Suriye uçaklarının ortaklaşa düzenledikleri bir hava saldırısında şehit edilmelerinin dördüncü yıl dönümünü görmezden geldi.

Erdoğan, Bahçeli, Akşener ve Güler'in kişisel sosyal medya hesaplarından İdlib şehitlerine ilişkin mesaj paylaşılmadığı gibi Cumhurbaşkanlığı, AKP, MHP, İyi Parti ve Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarında da bu konuda herhangi bir mesaj yer almadı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da İdlib şehitlerini unutanlar arasında yer aldı.

ÖZEL VE ÖZDAĞ UNUTMADI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesaplarından İdlib şehitleri için birer mesaj paylaştı.

Erzincan depremle sallandı Erzincan depremle sallandı

CHP Genel Başkanı Özel, "İdlib'de yakın tarihimizin en trajik günlerinden birinde, 34 evladımızı şehit edilişlerinin yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullanırken, Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ "Rusya ve Suriye Hava Kuvvetleri'nin, Suriye'nin İdlib ilinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı tabura düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum" dedi.

İLK HAVA ŞEHİTLERİ

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından bugün "İstanbul-Kahire seferi için yola çıkan ve 27 Şubat 1914'te Taberiye Gölü yakınlarında uçaklarının düşmesi sonucu şehit olan Yüzbaşı Fethi Beyi ve Üsteğmen Sadık Beyi, şehadetlerinin 110'uncu yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” notu ile şu mesaj paylaşıldı:

Türk havacılığının gücünü göstermek için 1914 yılında İstanbul ile Kahire arasında bir hava seyahati planlandı.
Seyahat, 8 Şubat 1914'te "Muavenet-i Millîye" adını taşıyan Bleriot tipi uçakla başladı.
Yüzbaşı Fethi ile Rasıt Üsteğmen Sadık'ın yer aldığı uçak Suriye'ye ulaşarak, Kudüs'e uçmak üzere hazırlık yaptı.
27 Şubat 1914'te Kudüs'e gitmek üzere Şam'dan havalanan Muavenet-i Millîye, Teberiye Gölü civarında düştü.
İstanbul-Kahire seferi için yola çıkan Yüzbaşı Fethi Bey ile Rasıt Üsteğmen Sadık Bey bu elim kazada şehit oldu.
Fethi ve Sadık Beyler, Türk havacılığının ilk şehitleri olarak Şam'daki Selahaddin Eyyübi Türbesi haziresine defnedildi.