CiddiGazete- Bulgaristan'da Başsavcı Sözcüsü Siyika Mileva, Bulgar haber ajansı BTA'ya yaptığı açıklamada, Türk güvenlik yetkilileri ile yapılan iş birliği sonucu, üç Moldova vatandaşı ile iki Arap kökenli şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

YASA DIŞI YOLLARLA BULGARİSTAN'A GİRİŞ YAPTILAR

Mileva, şüphelilerin şimdilik 72 saat gözaltında kalacaklarını, ancak savcılığın şüphelileri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edeceğini aktardı.

Bulgar basınına göre şüpheliler, bombalı saldırıdan 3 gün sonra yasa dışı yollarla Bulgaristan'a giriş yaptı.

Yakalanan şüpheliler arasında, İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı terörist Bilal Hassan'ın yakın yardımcısı olarak gösterilen Amran Abdulrami'nin de yer aldığı kaydedildi.

kaçaklarrr

CiddiGazete'nin Bulgaristan'daki kaynaklardan edindiği bilgiye göre zanlılar, seyahat halindeyken durdurulan bu araçtan çıktı.

ARALARINDA BİR DE KADIN VAR

Bulgaristan'da göz altına alınanlar arasında bir de kadın olduğu vurgulandı.

AZEZ'DE YAKALANAN TERÖRİST İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Öte yandan, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısını gerçekleştiren terörist Ahlam Albashir'e ve suç ortaklarına yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle Azez'de gözaltına alınan Hüssam kod adlı kişi İstanbul'a getirildi ve sorguya alındı.

8 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde geçtiğimiz Pazar günü yaşanan bombalı terör saldırısıyla ilgili T.A., S.G., M.E.Y., M.E.A., H.A., H.A., S.C. ve H.A. isimli toplam sekiz kişi daha yakalanarak gözaltına alındı. Teröristlere yardım ve yataklık gerekçesiyle gözaltına alınan sekiz kişiden 1'i adliyeye sevk edildi. Diğer yedi kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.