CiddiGazete- AKP hükümetinin Ocak ayından beri maaşlarına tek kuruş zam yapmadığı yaklaşık 5 milyon emekli, gıdaya erişimde bile güçlük çekerken psikolojik sıkıntılar da yaşamaya başladı.

Bunun son örneği Karabük'te yaşandı. 78 yaşındaki Kasım Özkan'ın cansız bedeni, önceki gün evinin balkonunda bulundu.

Kasım Özkan'ın borçlarını yazdığı bir liste bırakıp "Borçlarımı ödeyin, hakkınızı helal edin" notunu bırakarak hayatına son verdiği öğrenildi.

Mevsimlik işçilerle ilgili düzenleme Mevsimlik işçilerle ilgili düzenleme

"AÇLIĞA MAHKÛM ETTİLER"

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, "Kasım amcamızın geçinemediğini ve bundan dolayı da borç batağına saplandığını öğrendik. Bu durumu gururuna yediremediği için maalesef kendisini balkonuna asarak yaşamına son vermiş. Geride ise miras olarak evlatlarına borç listesini bırakmış. Bu intiharın sorumlusu emeklilerimizi açlığa mahkûm eden, ölüme terk eden mevcut iktidardır" dedi.

İktidarı defalarca uyardıklarını belirten Cevdet Akay, şunları söyledi:

"Emeklimizi ölüme gönderiyorsunuz, bu uygulama büyük yanlışlar doğuracak, gelin iyileştirme yapın dedik fakat iktidara dinletemedik. Geldiğimiz noktada ise büyük acılar yaşamaya başladık. Bu acıların önüne geçmek için iktidarı göreve davet ediyoruz.

"SEYYANEN ZAM YAPILMALI"

İktidar, 1 Ekim'de Genel Kurul açılır açılmaz bu konuyu Meclis gündemine taşıyarak emeklilerimize seyyanen zam yapmalı ve maaşlarını en az açlık sınırına yükseltmeli. Yapılan bu zammın da kök ücret haline getirilmesi ve bir sonraki maaş artışının bu düzenleme üzerinden yapılması elzem."