CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesinin Türkiye Barolar Birliği iş birliği ile mesleğe yeni başlayan ve ofis açma imkânı olmayan avukatlara destek olmak amacıyla hayata geçirdiği "İlk Bürom" projesi kapsamında 60 avukata ofisleri teslim edildi.

büro 1121

MANSUR YAVAŞ: TÜRKİYE'DE BİR İLK OLAN UYGULAMAYI BAŞLATIYORUZ"

Cengiz Topel Yıldırım, Ayşe Sucu'yu sordu Cengiz Topel Yıldırım, Ayşe Sucu'yu sordu

Ulus İş Hanı'nda gerçekleştirilen anahtar teslim töreninde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Türkiye'de bir ilk olan uygulamayı bugün başlatıyoruz. Avukat arkadaşlarımızın tarihi mekânda mesleğe adım atışlarında kendilerine Türkiye Barolar Birliği ile destek olmak için buradayız. Şu anda 60 avukat arkadaşımızın anahtarları verilecek. Daha sonra bu sayı 96'ya çıkacak. 2 yıllığına bu ofisleri veriyoruz ancak işini artırıp daha önce çıkan olursa yedek sıralardan gelenler olacak. İlk deneme umarım başarılı olur. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

SAĞKAN: ANKARA BAROSU'NUN KURUMSAL MÜCADELESİ BU ÇATI ALTINDA YÜRÜYECEK

Tarihi bir ana şahitlik ettiklerini söyleyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ise şunları söyledi:

"Burada sadece 60 meslektaşımız ilk bürolarına kavuşmakla kalmayacaklar. Aynı zamanda ortak çalışma alanlarından faydalanacak yüzlerce meslektaşımız olacak. Yine devamında Ankara Barosu’nun çok önemli projesi olan ‘Gelincik Projesi’nin kadına yönelik şiddetle çok etkin şekilde mücadele eden, alanında donanımlı meslektaşlarımızın çalışma alanları da bu tarihi mekânın içerisinde olacak. Yani bu mekânda gencecik meslektaşlarımız, yurttaşların adalete erişimi için hak, hukuk ve adalet mücadelesi verirken aynı zamanda başta kadına yönelik şiddet olmak üzere Ankara Barosu’nun kurumsal mücadelesi de yine bu çatı altında yürüyecek. Bu anlamda sizlerin huzurunda ben, bizlere bu imkânı sağlayan çok değerli Mansur Başkan'ıma teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunmak istiyorum."

Türkiye'de ilk kez böyle bir projenin hayata geçirildiğine vurgu yapan Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu da "Ulus'u gerçekten Cumhuriyet'in kurulduğu bu yeri hak ettiği o yere geri taşımak için belediyemizin ne şekilde çalıştığını görüyoruz. Şimdi biz de avukatlar ve Ankara Barosu olarak Ulus’ta yer almaktan çok mutluyuz. Bu projeyi hayata geçirdikleri için Sayın Mansur Başkan'a ve Sayın Erinç Başkan'a çok teşekkür ederim" diye konuştu.