CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki inşaat ve asfalt şirketi Portaş'ın yönetimindeki İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu skandalını İyi Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım da gündeme getirdi.

Sözcü Gazetesi'nde yazarken etik olmayan tablonun duyulmasının ardından yazılarına son verilen Ayşe Sucu'nun ilahiyatçı kimliğine rağmen siyasi dengeler gözetilerek belediyenin inşaat şirketine yönetim kurulu üyesi yapılması, Cengiz Topel Yıldırım'ın da tepkisini çekti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Mansur Yavaş arasındaki kavgaya rağmen halen mevzisini koruyan Ayşe Sucu için Yıldırım, "Hangi partiden olduğu fark etmeksizin, liyakat prensibini çiğneyen kim varsa onun karşısındayım. Mansur Yavaş'ın yönetim kurulu üyeliklerini İYİ Parti'yi manipüle etmek için babasının malı gibi dağıtmasının da karşısındayım" dedi.

Cengiz Topel Yıldırım'ın İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı İlahiyatçı Ayşe Sucu'nun inşaat şirketine yönetim kurulu üyesi yazılmasıyla ilgili değerlendirmesi şöyle:

Zafer Partisi'nde istifa bilmecesi Zafer Partisi'nde istifa bilmecesi

- Portaş bir inşaat şirketi, Sayın Ayşe Sucu ise neticede bir ilahiyat profesörüdür. Üzerinde tepindiğiniz vaka, Mansur Yavaş'ın bir inşaat şirketi yönetim kuruluna ilahiyat profesörünü atamasından başka bir şey değildir.

- Hangi partiden olduğu fark etmeksizin, liyakat prensibini çiğneyen kim varsa onun karşısındayım. Mansur Yavaş'ın yönetim kurulu üyeliklerini İYİ Parti'yi manipüle etmek için babasının malı gibi dağıtmasının da karşısındayım.

- Şimdi bana yönelttiğiniz parmağı Mansur Bey'e çevirin ve içinizde gram meslek onuru, gram aydın haysiyeti varsa ona şu soruları sorun:

1) Mansur Bey, niçin inşaat şirketi yönetim kuruluna bir ilahiyat profesörünü atadınız?

2) İki yılda tamamlayacağız dediğiniz 4 bin 447 konuttan yalnızca 166 konutu teslim edebildiğiniz Mamak Kentsel Dönüşüm projesindeki beceriksizliğine ek olarak bu projeyi adeta bir aileye ait şirketlere teslim etme noktasına gelen Portaş şirketinin genel müdürü Mesut Özarslan’ı bu başarısından(!) dolayı mı Keçiören Belediyesi'ne başkan adayı gösterdiniz?

3) Portaş yönetiminde asıl sorumluluğu olan iki kişinin, eski İYİ Parti Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan ve Yavaş'ın eski özel kalem müdürü ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın, partiden uzaklaştırılma sebebi Mansur Yavaş lehine aldıkları siyasi tutumları mıdır yoksa bu şirketin işleri hakkında şaibeli durumların ortaya çıkması mıdır?

"PROFESÖR DEĞİL"

Cengiz Topel Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdaki bilgi hatasını daha sonra düzelterek şöyle dedi: "Bir önceki tweette Sn. Ayşe Sucu sehven profesör olarak yazılmıştır. Sn. Sucu ilahiyat lisans mezunudur ancak profesör değildir."