CiddiGazete- ABD ordusu, hem Irak hem de Suriye'de ABD güçlerine karşı düzenlenen saldırılara cevap olarak Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızları ve İran'ın desteklediği grupların kullandığı iki tesise saldırı düzenledi.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar nedeniyle gerilim tırmanırken, ABD ve koalisyon birlikleri geçtiğimiz hafta içinde Irak ve Suriye'de İran'ın desteklediği güçler tarafından en az 19 kez saldırıya uğradı.

TikTok fenomeni öldürüldü TikTok fenomeni öldürüldü

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin yaptığı açıklamada, "Kendimizi savunma amaçlı bu hassas saldırılar, İran’ın desteklediği milis grupların Irak ve Suriye'deki ABD personeline yönelik 17 Ekim’de başlayan ve çoğunlukla başarısızlıkla sonuçlanan saldırılarına bir karşılıktır" dedi.

Yapılan açıklamada hava saldırısının İsrail ile koordineli şekilde yapılmadığı belirtilirken, İran Devrim Muhafızları'na ait silah ve mühimmat depolarının imha edildiği kaydedildi.

Yerel saatle 04.30'da Irak sınırına yakın bir konumda olan Ebu Kemal yakınlarının hedef alındığını açıklarken, saldırıda iki F-16 savaş uçağının kullanıldığını belirtildi.