CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile seçimden önce de görüş ayrılıkları olduğunu ifade eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, geçtiğimiz Perşembe günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifa ettiğini açıkladı.

"BİNDİĞİM ARAÇTAN İNMEM"

Yılmaz Tunç, HDP'lilere umut verdi Yılmaz Tunç, HDP'lilere umut verdi

14 Mayıs seçimleri öncesi Eskişehir'de bir yerel televizyonda canlı yayına katılan Nebi Hatipoğlu, kendisine yöneltilen, "Seçim sonrası İyi Parti yeniden muhalefette kalıp, AKP yeniden iktidar olura AKP'ye geçer misiniz?" sorusuna, "Tabii ki geçmem. Ne işim var. Türkiye'de iki tip siyasetçi var. Biri siyaseti iş olarak yapanlar, ikincisi siyaseti hizmet olarak yapanlar. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız. İş kolu olarak yapmayacağız. Ben şahıs olarak bindiğim araçtan inmem" dedi.

DÜN AKP ROZETİ TAKTI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda İyi Parti'den transfer edilen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'na rozet takıldı.

Seçim öncesi AKP'ye geçmeyeceği yönünde açıklamada bulunmasına rağmen düzenlenen törenle AKP'ye geçen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleri ile AK Parti ailesine katılmış bulunmaktayım. Rabbime dua ederim; çıktığım bu yolda beni mahcup etmesin. Milletimize ve çok sevdiğim Eskişehir'ime güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Eskişehir'i merkeze koyan siyasetimi aynen sürdüreceğim ve kentimizin uzun yıllardır kronikleşmiş sorunlarını tek tek çözme kararlılığındayım."

İyi Parti'den AKP'ye geçen Hatipoğlu'na milletvekili seçildiği Eskişehir'den de yoğun tepki geldi.

Sözcü TV'nin mikrofon uzattığı vatandaşların görüşleri şöyle:

"NEBİ HATİPOĞLU YANLIŞ YAPMIŞTIR, KUL HAKKINA GİRMİŞTİR"

Hilmi Aydoğdu: Şahıslar kendilerine oy almazlar partilerine oy verilir. Nebi Hatipoğlu, İyi Parti'den seçilmiştir. Hangi partiye geçerse geçsin, başka partiye geçmesi bence yanlıştır. 87 bin kişi İyi Parti'ye oy vermiştir. Nebi Hatipoğlu'na oy vermemiştir. İyi Parti'ye oy verdiği için bu oyları alıp karşıya götürdüğünü zannediyor. Her kim olursa olsun yanlış yapmıştır. Kul hakkına girmiştir.

"AKP'YE GEÇECEĞİNİ İYİ PARTİLİLER DE BİLİYORDU"

Bilgaip Beşkardeşler: Nebi Hatipoğlu Eskişehir'de sevdiğimiz bir kardeşimiz. Eskişehirspor'a büyük katkıları olmuştur. Fakat İyi Parti'den aday olduktan sonra AKP'ye geçmesini İyi Parti seçmeni kabul etmediği gibi, İyi Parti ile diyalogda olan, beraber seçimlerde hareket eden diğer partiler de bunu hoş karşılamamışlardır. Nebi Hatipoğlu'nun ben AKP'ye geçeceğini ilk başta bütün CHP'liler gibi İyi Partililer de biliyordu. Fakat niye milletvekili adayı yapıldığını anlamış değilim. Ben onun AKP'de de Eskişehir'e bir faydasının olacağını düşünmüyorum. Nebi Hatipoğlu'nun Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olursa İyi Partililerin ona oy vereceğini düşünmüyorum.

"ESKİŞEHİR İNSANI YİĞİT OLUR AMA BEN KENDİSİNE YAKIŞTIRAMADIM"

Turgay Koçyiğit: İnsanlar şokta yani. İnsanın özü sözü bir olmalı. Kendi ağzından da duyduk bunu. Allah selamet versin diyeceğim. Ne diyeyim, şaşırdık yani. Artık İyi Partili arkadaşlar bunu değerlendirir diye düşünüyorum. Hiç beklemiyorduk AKP'ye geçmesini. İyi Parti sonradan MHP'den kurtulan bir parti. Oradaki teptiği değerleri, kendisi içerisinde tekrar taşıyorsa burada bir soru işareti vardır demek ki. Eskişehirli bir vekile yakışır mı? Eskişehir insanı yiğit olur. Ama kendisine hiç yakıştıramadım.

"İKİYÜZLÜ İNSANA OY VERMEM"

Recep Taşkıran: Nerede kaymak orada Nebi Hatipoğlu. İnsanlar menfaatleri için değil, gerçekleri için çalışmalıdır. Seni seçen halktan yana olacaksın. Nebi Hatipoğlu Cumhur İttifakı'ndan büyükşehir belediye başkan adayı olsa oy vermem. Öyle ikiyüzlü insana oy vermem.

"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Fikret Serdar Sağlam: Oyumu ona vermiştim. Hepimiz onu destekledik. Zaten İyi Parti üyesiyim ben. Hakkımızı kesinlikle helâl etmiyoruz. İki üç gündür televizyonlarda gösteriyorlar "Kesinlikle geçmem" diyen adam geçiyorsa demek ki Türkiye'deki siyaset ölmüştür.