CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sözcü TV'de soruları cevapladı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Teröristbaşı Öcalan'ı çıkaracakmış. Bu ülke terör devleti değildir. Türkiye asla bu terör örgütlerinin oyuncağı değildir. Bu 7'li masa iyice dağıttı" iddialarına da cevap veren Akşener şöyle dedi:

"KÜLLİYEN YALAN, KILIÇDAROĞLU'NA BÜYÜK HAKARET"

- Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Erdoğan böyle yapacak yani el kol sallanacak. İşte ertesi gün tehdit edecek, ediyor zaten.

- Bugün mesela tam izleyemedim. Size gelirken bir arkadaşım atmış. Mitingde bir terör videosu göstermiş. İçeriğini bilmiyorum yani bakamadığım için. Ama mesela Sayın Kılıçdaroğlu'nun Abdullah Öcalan'ı affedeceğini, çıkaracağını söylediğini söylemiş. Ben de yanındaymışım, hiçbir şey dememişim. Külliyen yalan. Sayın Kılıçdaroğlu'na da büyük hakaret, büyük haksızlık."

"SAVAŞA MI GİDİYORUZ ARKADAŞ?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet İttifakı'na yönelik "Cudi, Gabar, Tendürek, Besler'de teröristleri gömdük mü? Gömdük. Şimdi gelin hep beraber 14 Mayıs'ta bu 7'li masayı gömelim. Bunu yapacak mısınız?" sözlerine Akşener şöyle cevap verdi:

- Yani zorla dürtüyorlar adamı. Yahu arkadaş, sayın Erdoğan sol elinde PKK var senin, tutuyorlar hâlâ, sağ elinde de Hizbullah var ya. Birisi yani Kürtlerin bebeklerini bile öldüren bir kanlı örgüt, öbürü de Gaffar Okkan'ı öldüren bir kanlı örgüt. Kime ne diyorsun ki? Dolayısıyla bu konuşmalar dahi, savaşa mı gidiyoruz arkadaş? Seçime gidiyoruz alt tarafı. Cenge gidiyoruz şu anda bu dille.

"KATAKULLİYE DÜŞMEYECEĞİZ"

- İşte bulundukları bu yeri kaybetmemek için her şeyi yapmak gibi, her dili konuşmak gibi bir tavırları var. Biz bu üçkağıda, bu katakulliye düşmeyeceğiz. Bir, beraber olacağız, ayrışma noktalarımıza saygı duyacağız, farklılıklarımıza saygı duyacağız. Bu ülkeye, bu sistemi değiştirip demokrasi getireceğiz.

- Dedi ki adam; "Temel Karamollaoğlu ile Meral Akşener Kandil'le anlaşma imzaladı..." Ya sen İçişleri Bakanı değilsin, ya ben o işi yapmadım, sen yalancısın. Ya da ben bu işleri yaptıysam sen hava gazı bir adamsın.

Akşener, "PKK'nın sözde yöneticilerinin Millet İttifakı'nı destekliyormuş gibi açıklamalar yapmalarına ne diyorsunuz?" sorusuna da "Onun da üçkağıt olduğunu düşünüyorum" şeklinde cevap verdi.

"BAŞIMIZA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLUSU O"

Akşener, kendilerine yönelik tehditlerden de Erdoğan'ı sorumlu tutarak, "Bize çemkirip bizi gayri millî görenlerin, yerli ve milli olmadığımızı iddia edenlerin, hatta teröristlerle yan yana kabul edilip bizi teröristlerle yan yana gömeceklermiş. Bir Cumhurbaşkanı için ne kadar ayıp bir şey, hiç yakışmaz bir cumhurbaşkanına böyle bir tehdit. Yarın başımıza bir şey gelirse sorumlusu O'dur" dedi.

"KALBİM ÇOK ACIDI"

Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" başlıklı videosuna ilişkin de, "Böyle bir açıklama yapmasından dolayı kalbim çok acıdı. Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğuyum ben. Türkiye'den gitmişiz biz ama Türkiye'ye döndüğümüz zaman biz birçok şeyi yaşadık bu ülkede. Çok hızlı bir şekilde 'defolun gidin' dendi, siz 'Rumsunuz' dendi... Evladı Fatihan olan herkes bizim neyle karşılaştığımızı anlar. Dolayısıyla onu izah etmek zorunda kalırsınız hep. Bu berbat bir duygudur. Aynı zamanda sınıfsal da bir şeydir. Kemal beyin böyle bir şeyi açıklama mecburiyetinde hissetmesinden benim kalbim çok acı hissetti" dedi.