CiddiGazete- Adana'da aday tanıtım toplantısına katılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partililere "çalışın" talimatı verdi.

Tekrar aday gösterilmedikleri partilerinden istifa ederek adaylık için İyi Parti'ye gelen isimlere destek isteyen Meral Akşener şöyle dedi:

- Bütün bu insanları seçmişsiniz, siz seçmişsiniz ve onlar size hizmet etmiş.

- Seçerken "şucu, bucu" dememişsiniz, seçmişsiniz ve onlar da size hizmet etmiş. İyi Parti'de buluştular.

- İyi Partililer, size sesleniyorum. Tek tek çalışacaksınız. Madem bir iddia üzerinde yola çıktık, madem milletimizin emrine uyduk, madem milletimize "baş üstüne" dedik, madem milletimize selam durduk; çalışacaksınız.

- Bu kardeşlerimi, bu arkadaşlarımızı, diğer adaylarımızı seçeceksiniz ve Adana'da şuculuk, buculuk sona erecek.

- Ben İyi Parti'de yer aldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Türkiye'ye dair Adana'dan çıkan bu yolculuk Türkiye'nin geneline ışık tutacak inşallah.

"SEN ÖVÜNME, EL ÖVSÜN"

Meral Akşener'in Seyhan Otel'in toplantı salonunda yaptığı konuşması şöyle:

- Bize analarımız şunu öğretirdi; sen övünme, el övsün. Bugün anlıyorum ki kendi kendini övmek, o nefsi kabartıyor, aynı zamanda enaniyeti tavan yapıyor, egosantrik ediyor insanı. Ama eğer sen inancını, iddianı, milletin için çıktığın yoldaki hedeflerini; o milletin bizatihi kalbine ulaştırabiliyorsan işte o zaman gereğini yapmış oluyorsun.

BBC'den İyi Parti çözümlemesi BBC'den İyi Parti çözümlemesi

"2028'İN İKTİDARI BURADAN BAŞLAYACAK!"

- İnşallah 3 belediye başkanımızın yanına büyükşehiri koyacağız ve diğer belediye başkanlarımız da, adaylarımız da belediye başkanı seçilecekler ve biz Adana'da İyi Parti'nin bu millet adına, milletimiz için, milletimiz tarafından organize edilen bu yürüyüşte Adana'da öyle bir sonuçla 1 Nisan'da karşılaşacağız ki 2028'in iktidarı buradan başlayacak.

"MİLLETİN VELİNİMET OLDUĞU O HAKİKATİ HATIRLATMAK İÇİN DOLAŞTIK"

- Bu salonu şereflendiren her bir kardeşim; bu seçimleri Allah'ın izniyle, sizlerin gayretiyle almak zorundayız, almalıyız, çalışmalıyız. Niye? Bir tahterevalli, bir kayıkçı kavgasını sona erdirmek için, milletimize edilen hakaretlerin önüne geçmek için. Millet bize ne dedi? "Yürü" dedi. Biz de yürüdük.

- Arkadaşlar anlatıyor, pek çok eziyet gördük. 3 senedir ben esnaf geziyorum, tam 3 yıldır tek tek esnaf eli sıktık. Şimdi soru şu, "Bu kadın deli mi? Niçin bunu yaptı?" sorusunu soracağız. Hayır, ben deli değilim ama biz siyasette unuttuğumuz seçmenin patron olduğu, milletin velinimet olduğu o hakikati hatırlatmak için dolaştık.

- Ne güzel iş ya. Sen bu taraftasın, şucusun; ben bu taraftayım, bucuyum. As ceketi, al oyları, yan gel yat Osman. Bunu ortadan kaldırmak, bunun yerine; her birimizin, her bir seçmenin karşısına geçip seçimlerde topuk selamı verip, temennaya durup; onun gönlünü kazanmasını tekrar hatırlatmak içindi.

"EMEKLİ BAŞI DİK GEZEBİLSİN"

- Diyoruz ki biz; "Emeklilerimize bu bayramda 7.000 TL ver kardeşim." Yani onun, bunun, yandaşının vergisini affediyorsun. Dünya kadar israfı kes kardeşim. Emeklilerimize bu bayramda 7.000 TL ver kardeşim.

- Bakın Sayın Erdoğan bunu duydu, veremem diyor ama verdireceğiz inşallah. Diyeceğiz ki "Sen veremezsen biz vereceğiz." Şimdi "Para yok" diyor ama para var. Yandaşa var, dosta var, arkadaşa var, israfa var, "israftan fedakârlık olmaz"a var...

- Kardeşim emekli aç, aç. Dolayısıyla emekliye bayramda 7 Bin ve daha sonra İyi Parti'nin önerisidir bu, 11 bin TL her bir emeklinin maaşına seyyanen para verin ki emekli başı dik şekilde gezebilsin. Şimdi bunu söyleye söyleye yerine getireceğiz."

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER KONUSU

- Ben öğretmen okulu mezunu bir öğretmenim. Kardeşim öğretmen ihtiyacı kadar öğretmen yetiştirirsin. Bütün okulları öğretmen yetiştiren üniversite hâline getirir ve ihtiyaç fazlası öğretmen biriktirirsen, o öğretmen çocuklarımızı da tayin etmezsen; Türkiye'de kanayan bir yara ortaya çıkar.

- Çünkü 5 tane öğretmen çeşidi olmaz. Ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen, efendim bilmem ne öğretmen, şu öğretmen, bu öğretmen, sözleşmeli öğretmen... Öğrencinin karşısına o çocukları, o insanları 5 ayrı konumda çıkaramazsın.

"SURİYELİLERE PARA AKTARACAĞINA ÖĞRETMEN TAYİN ET!"

- Sayın Erdoğan mademki duydun bizi, bu salondan 100.000 öğretmen ataması istiyoruz. Türkiye'nin bunu yapabilecek imkânı var. Türkiye'nin imkânı geniş. Suriyelilere para aktaracağına öğretmen tayin et.

"ALLAH NASİP EDECEK BİZ BAŞARACAĞIZ"

- Biz eğer sen şucu musun, sen bucu musun üzerinden gitseydik; yapışırdık birinin yanına hadi bakalım, eh işte işler hallolurdu. Zorlu bir yoldayız ama başardığımız gün, Allah nasip edecek biz başaracağız, başardığımız gün milletimizin başarısı olacak.

- Siz istediniz biz bu partiyi kurduk. Siz istediniz, "dayan" dediniz, dayandık. Siz istediniz, "yürü" dediniz, hepimiz yürüdük. Şunu söylemek istiyorum, herkesin işine geliyor.

"SİYASETÇİLER ÇOK KOLAY OY ALDI"

- İnançların, kişinin kendinden başka seçmenine, milletine yansıyan yeri; o inancın mihenk taşı olan ahlakıdır. Hem dindar olanın hem seküler olanın orta noktası ahlaktır, ahlak. Yani kul hakkıdır.

- Şimdi senelerdir Türkiye şuculuk, buculuk üzerinden gitti. Herkese bu iş çok iyi geldi ve sonuç itibariyle siyasetçiler çok kolay oy aldı. Seçmen de çırak çıktı.

İTHAL ADAYLAR KONUSU

- Bütün bu insanları seçmişsiniz, siz seçmişsiniz ve onlar size hizmet etmiş. Seçerken "şucu, bucu" dememişsiniz, seçmişsiniz ve onlar da size hizmet etmiş.

- İyi Parti'de buluştular. İyi Partililer, size sesleniyorum. Tek tek çalışacaksınız. Madem bir iddia üzerinde yola çıktık, madem milletimizin emrine uyduk, madem milletimize "baş üstüne" dedik, madem milletimize selam durduk; çalışacaksınız.

- Bu kardeşlerimi, bu arkadaşlarımızı, diğer adaylarımızı seçeceksiniz ve Adana'da şuculuk, buculuk sona erecek.

- Ben İyi Parti'de yer aldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Türkiye'ye dair Adana'dan çıkan bu yolculuk Türkiye'nin geneline ışık tutacak inşallah.