CiddiGazete- İyi Parti, 27 Nisan'da yeni genel başkanını seçecek. Aynı saftaki Koray Aydın ve Mehmet Tolga Akalın'a karşı, Meral Akşener'in desteklediği Müsavat Dervişoğlu yarışacak.

Yerel seçimlerin ardından Meral Akşener daha önce olduğu gibi istifasını açıklamadı ancak 27 Nisan'da olağanüstü genel kurul için karar aldığını ve aday olmayacağını duyurdu.

Akşener, daha önce de İyi Parti'den "bir daha dönmemek üzere" istifa ettiğini duyurmuştu ancak bir hafta sonra istifasını geri almıştı.

AFYON SANDIKLI'DA NELER YAŞANDI?

22 Ağustos 2018'de İyi Parti'nin Afyon Sandıklı'daki çalıştayının son gününde ortalık karıştı.

Partinin politikalarını değerlendiren yönetim kademesi, genel başkan Meral Akşener'in kapanış konuşmasına kitlendi.

Kürsüye çıkan Meral Akşener, kısa ve sert bir konuşma yaparak faturayı ülkücülere kesti.

MHP'deki genel kurul sürecinde ve İyi Parti'nin kuruluşunda kendisiyle birlikte yol yürüyen ülkücülere bedel ödemekten bıktığını ve borcunu bitiremediğini söyleyen Akşener, 2018 yılındaki seçimlerde alınan başarısızlığı, milletvekilliği listelerindeki isabetsiz sıralamayı üzerine aldığını belirtti.

Meral Akşener, bütün bunların neticesi olarak bir daha dönmemek üzere istifa ettiğini söyledi.

İşte tam da bu anda ortalık karıştı.

Dönemin genel başkan yardımcısı Lütfü Türkkan'ın "P.çler..." diye bağırdığı duyuldu.

O sırada bir çok partili Meral Akşener'in eline kapanarak, "istifa etmeyin" diye gözyaşı döktüğü görüldü.

Salondan çıkarken yaşanan arbedede, gençlik kolları eski başkanı Osman Ertürk'ün burnu kırıldı.

Yusuf Halaçoğlu'nun yaptığı eleştirel konuşma, bazı partililer tarafından tepki gördü. Bunun üzerine Halaçoğlu salondan korumalarla çıkartıldı.

Olaylar karşısında fenalaşan Meral Akşener'e doktorlar müdahale etti.

27. dönemde İyi Parti'den milletvekili seçilen Hayati Arkaz, Meral Akşener'in partililere bağırarak "Ben madamsam siz nesiniz?" demesi üzerine "Böyle bir hakareti kabul edemem" diyerek İyi Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Zincirli EylemİSTANBUL'DAKİ EVİNE KAPANDI

Meral Akşener, Afyon'dan İstanbul Üsküdar'daki evine geçerek kapılarını dış dünyaya kapadı. Ziyaretçi kabul etmeyen Akşener'in evinin önü partililerle doldu. Esenyurt İlçe Başkanı Bülent Ural, dönemin Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Vural ve Avcılar Teşkilat Başkanı Namık Şeker kendilerini Akşener'in evinin pencere demirine zincirledi.

Koray A1KORAY AYDIN YUHALANDI

Aradan geçen bir haftada Meral Akşener, geri dönme konusunda karar değiştirdi. Haberi, Akşener'in evinin kapısında Koray Aydın verdi. Koray Aydın'ın, "Sayın liderimiz Devlet Bahçeli, pazartesi günü saat 15.00'te..." diye başlayan konuşması, evin önünü dolduran İyi Partililer tarafından uzun süre protesto edilip yuhalandı.

Devlet Bahçeli için "Sayın liderimiz" diyen Koray Aydın, daha sonra ifadelerini düzelterek, "Sayın genel başkanımız Meral Akşener" diye açıklamasını sürdürdü.

İyi Partililerin Koray Aydın için "Bahçeli'nin İyi Parti'deki Truva atı" benzetmesi sosyal medya hesaplarına yansıdı.

DİL SÜRÇMESİ DEĞİL

Bahçeli'den İyi Parti yorumu Bahçeli'den İyi Parti yorumu

Yazar Ömer Turan, Koray Aydın ifadelerini şöyle değerlendirdi: "Koray Aydın'ın yaptığı dil sürçmesi değil, hata da değil. Açıklamayı dikkatli dinlerseniz Koray Aydın'ın Devlet Bahçeli için 'lider', Meral Akşener için ise 'genel başkan' tabirini kullandığını görürsünüz. Koray Aydın, Akşener genel başkan olsa da, 'liderimiz Devlet Bahçeli'dir diyor."

KENDİSİNİ ZİNCİRLEYEN DE YOK, DÖN DİYE GÖZYAŞI DÖKEN DE

2018'de yaşanan git-gelin üzerinden 5 yıl 8 aylık süre geçti. Bu zaman zarfından İyi Parti bir genel, bir de yerel seçim yaşadı. İki seçimde de alınan sonuçlardan çok aday listeleri ve "akçe" kavgası konuşuldu. Gelinen son noktada Meral Akşener'in evinin penceresinin demirine kendisini zincirleyen de kalmadı, "dön" diye gözyaşı döken de...

Son düzlükte çoğu isim, "kazanacak" adayın yanında pozisyon alma telaşıyla kapı kapı gezmeye başladı.