CiddiGazete- Süleyman Soylu'dan sonra mafya ve organize suç örgütlerine savaş açıp başarılı operasyonlara imza atan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Cumhuriyet'in harcında binlerce şehidin aziz canı, kahraman gazilerin asil kanı olduğunu belirten Ali Yerlikaya, "Selam olsun Kara Fatma'ya, Şerife Bacı'ya, Gördesli Makbule'ye... Selam olsun Yörük Ali Efe'ye, Demirci Mehmet Efe'ye, Şahin Bey'e... Selam olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e. Cumhuriyet'imizin 100. yaşı kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

"BEN SİZE TAARRUZU DEĞİL ÖLMEYİ EMREDİYORUM" DİYEN KARARLILIKTIR CUMHURİYET

Bakan Yerlikaya, açıklamasıyla beraber paylaştığı görüntülü mesajında da Cumhuriyet'in 100. yılına ulaşmanın büyük mutluluğunun hep birlikte yaşandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

- Bağımsızlığımızın nişanesi Cumhuriyet'imiz, Türkiye Yüzyılı'nın ilhamı büyük ve güçlü Türkiye hedefimizin miladıdır. Çanakkale'de "Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum" diyen kararlılıktır Cumhuriyet.

- İstanbul'un işgalinde Boğaz'ı yaran düşman gemilerine bakıp "Geldikleri gibi giderler" diyen iradedir. Büyük Taarruz'da "Vakit tamam, inşallah zafer bizimdir" diyen inançtır Cumhuriyet.

- En büyük eserini gençlere emanet eden ve "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz vatanımız için feda-yı can eyleyen şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.

Sinan Ateş fotoğrafı Meclis kürsüsünde Sinan Ateş fotoğrafı Meclis kürsüsünde

- Bir asırdır değişmeyen heyecanımız ve inancımızla Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.