CiddiGazete- Android telefon kullanıcıları, bu sabah 10:42’de Marmara Denizi Gemlik Körfezi-Bursa Mudanya bölgesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremi Google Android Deprem Uyarı Sistemi sayesinde bir dakika erken öğrendi.

Android Deprem Uyarı Sistemi, Android telefonların çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor ve bölgede bulunan Android işletim sistemli cep telefonu kullanıcılarına uyarı gönderiyor.

Lara'daki otelde 120 Euro milliyet farkı Lara'daki otelde 120 Euro milliyet farkı

Sistem 4.5 ve üzeri büyüklükteki depremler için depremin şiddetine ve yoğunluğuna bağlı olarak “Farkında Ol” ve “Harekete Geç” olmak üzere iki tür uyarı gönderiyor.

Android Deprem Uyarı Sistemi, telefonun mevcut teknolojisinden faydalanıyor, cihaz konumu ve “Deprem Uyarıları” açık olan tüm Android OS 5.0 ve üzeri telefonlarda çalışıyor.

Erken deprem uyarıları almak istemeyen kullanıcılar, cihaz ayarlarından “Deprem Uyarıları” seçeneğini kapatabiliyor.

Android Deprem Uyarı Sistemi’nin açık olup olmadığını ayarlar bölümünden kontrol edebilirsiniz. Eğer kapalıysa aktif hale getirebilirsiniz.

iPHONE GÜNDEM OLDU

Öte yandan bugünkü deprem öncesi bazı android kullanıcılarına uyarı mesajı gitmesine karşın iPhone (ios) kullanıcılarına gitmemesi üzerine sosyal medyada paylaşılan mesajlar iPhone’u gündem maddeleri arasında yerleştirdi.