CiddiGazete- Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Ankara'da bu akşam saatlerinden itibaren güney ilçelerinden başlayarak, il genelinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram), güney ve doğu ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kilogram ) sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yağışın, yarın akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak etkili olacağı değerlendiriliyor.

Külliye karanlıkta kaldı Külliye karanlıkta kaldı

VALİLİKTEN UYARI

Ankara Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son verilere göre bugün ve yarını kapsayacak şekilde, kentin güney ilçelerinden başlayarak il genelinde yerel olarak kuvvetli, güney ile doğu ilçelerinde yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini bildirildi.

Açıklamada, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bugün saat 18.00'den yarın 18.00'e kadar Başkent'te sağanak beklendiğini duyurdu.

AFAD, SMS İLE UYARDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, beklenen kuvvetli yağışa ilişkin Ankaralı vatandaşların cep telefonlarına şu mesajı gönderdi: "Meteorolojiye göre Ankara'da kuvvetli yağış bekleniyor, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir."