CiddiGazete- AKP iktidarının inkar etmesine rağmen sokakta kalan öğrencilere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kucak açmıştı.

Başkent'e üniversite okumak için gelen hiç bir genci sokakta bırakmayacaklarını duyuran Mansur Yavaş, talepte bulunan öğrencileri büyük bir hızla hazırlanan geçici barınma merkezlerinde misafir etmeye başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "Ankara Büyükşehir Basın" isimli sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bakanlığın öğrencilerin barınma sorununa çare bulamadığı için halen 3 bine yakın öğrencinin ABB'nin misafiri olduğu belirtildi.

Yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: ABB'nin hayata geçirdiği geçici barınma hizmetinden hala 3000'e yakın üniversite öğrencisinin yararlandığını biliyor muydunuz?

ÜCRETSİZ İNTERNET VE YEMEK İMKANI DA SAĞLANDI

Öte yandan öğrenciler hala 17 otel, 2 şefkat evi ve Mamak Eserkent Sosyal Konutları'nda ücretsiz konaklıyor. Öğrencilere aynı zamanda ücretsiz internet hizmeti, kahvaltı ve akşam yemeği de sağlanıyor. Misafir öğrenciler, Mamak sosyal konutlarında ütü odası, çamaşırhane, bilgisayar odası, dinlenme odası ve sosyal aktivitelerle vakit geçirebiliyorlar.

Kentte düzenlenen konser ve etkinliklere ABB tarafından otobüs kaldırılıyor. Öğrenciler en son 10 Kasım'da Anıtkabir'i ziyaret ettiler.