CiddiGazete- Cumhuriyet'in 98. yılı, Başkent Ankara'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Başkent'in cadde ve bulvarlarını Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatan ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok noktasında da billboardlar ve afişlerle kutlama mesajları yayımladı.

Cumhuriyet marşları gün boyu Ankara Metrosu ve otobüslerde çalınırken, EGO'ya ait toplu taşıma araçları da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ücretsiz hizmet verdi.

MANSUR YAVAŞ’TAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet Bayramı törenleri kapsamında devlet erkanı ile Anıtkabir'i ziyaret eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet'in 98. yıl dönümünü sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı videolu paylaşımla şu sözlerle kutladı:

"98 yıl evvel Ankara'da açtığın bağımsızlık yolundan bugün ilk günkü heyecanla yürüyoruz. Yaşımız hep genç, başımız daima dik. Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarına Cumhuriyet'in Ankara'sından selam olsun. 98 yıldır değeri giderek artan bu armağanı korumaya ve daima ileri taşımaya devam edeceğiz. Yaşasın Cumhuriyet."

KUTLAMALAR CEYLAN ERTEM VE KUVAYİ MİLLİYE DESTANI ORATORYOSU KONSERİ İLE BAŞLADI

Cumhuriyet Haftası etkinliklerine 2 muhteşem konserle başlayan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Arcadium AVM arkasında bulunan alanda "Ceylan Ertem" konseri ile Gençlik Parkı'nda düzenlediği "Kuvayi Milliye Destanı Oratoryosu"nu Başkentlilerle buluşturdu.

Gençlik Parkı Büyük Sahne'de Şair Nazım Hikmet'in ünlü Kuvayı Milliye Destanı, Şef Kemal Günüç yönetimindeki Kent Orkestrası ile Nihan İnan Özbayrak ve Yunus Emre Özorhan tarafından seslendirildi.

AŞTİ'DE FLASH MOB SÜRPRİZİ

Büyükşehir Belediyesi BUGSAŞ tarafından Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde de sürpriz bir Flash mob etkinliği düzenlendi.

Her gün on binlerce yolcunun kullandığı AŞTİ, Ankara Sanat Merkezi'ne bağlı profesyonel ve amatör sanatçılar tarafından seslendirilen Ankara marşları ve türküleriyle yankılandı.

BAŞKENT’İN CADDE VE SOKAKLARINDA CUMHURİYET MARŞLARI ÇALINDI

Bando gruplarının kentin birçok noktasında çaldığı Cumhuriyet marşlarına eşlik eden Başkentliler, Mehteran Takımı ve FOMGET Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterilerini de büyük ilgiyle izledi.

Cumhuriyet Bayramı'nda ayrıca Zafer Çarşısı Sanat Galerisi'nde "Cumhuriyetin Zaferi Sergisi"ne ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi, Başkentlileri Gençlik Parkı'nda da "Gazapizm" konseri ile "Figen Genç ve Kent Orkestrası Cumhuriyet Tangoları" ile buluşturdu.