CiddiGazete- Ankara’nın Etimesgut İlçesi Alsancak Mahallesi’nde dün akşam kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybeden Barış Çakan‘ın, parkta yüksek sesli müzik dinledikleri için uyardığı kişiler tarafından saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

Medyascope'un haberine göre; Barış Çakar’ın babası Nihat Çakan, cinayetin detaylarını anlattı.

"10 DAKİKALIĞINA SOKAĞA ÇIKTI"

Olayın yaşandığı yer ile evlerinin arasının çok yakın olduğunu söyleyen Çakan’ın babası, Barış’ın akşam ezanına kısa bir süre kala “10-15 dakika arkadaşımla konuşacağım” diyerek evden çıktığını belirtti.

"BİZE MÜSLÜMANLIK MI ÖĞRETİYORSUNUZ?"

Barış Çakan ve arkadaşı, evlerine yakın mesafede bulunan Etimesgut’ta pazar kurulan mekanın civarında buluştuğu esnada akşam ezanı okunduğunu belirten baba Çakan, yanlarına duran arabanın müziğinin sesinin yüksek olması nedeniyle Barış’ın arkadaşının arabaya yaklaşarak, “Ezana saygınız olsun diyerek müziğin sesini kısmalarını istemişler” dedi. Nihat Çakan, arabada bulunan üç kişinin “Bize Müslümanlık mı öğretiyorsunuz” diye arabadan inerek Barış ve arkadaşına saldırdığını söyledi. Nihat Çakan ayrıca, “Onlardan müziğin sesini kısmalarını istediği için üç kişi oğlumu benden aldı” dedi.

"ARKADAŞI BENİ ARAYIP, 'BARIŞ EVE GELDİ Mİ?' DİYE SORDU"

Nihat Çakan, Barış evden çıktıktan 20 dakika sonra arkadaşının kendisini aradığını, “Biz kavga ettik, ikimizde kaçtık. Barış eve geldi mi?” diye sorduğunu belirtti. Ardından Barış’ın arkadaşıyla beraber olay yerine gittiğini söyleyen Nihat Çakan, “Biz gittiğimizde Barış yerde yatıyordu, hastaneye yetişemeden vefat etti” dedi.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Ankara Valiliği, olay hakkında yayınladığı açıklamada, “31.05.2020 Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen, bıçakla adam öldürülmesi olayıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden kasıtlı ve yanlış iddiaların paylaşıldığı müşahede edilmesi nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır. Maktulün arkadaşı B. A. alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir” denildi.

Açıklamada, Barış Çakar’ın Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü iddialarına yönelik, “Konunun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu aşikârdır” ifadeleri kullanıldı.