CiddiGazete- Ankara Söğütözü Mahallesi'nde bir iş merkezinde yangın çıktı. İş merkezi tahliye edilirken alevler nedeniyle binadan kopan parçalar tehlikeye neden oldu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yangın, saat 17.27'de Çankaya ilçesinde çok katlı iş merkezlerinin yoğun olduğu Söğütözü Mahallesi’ndeki iş merkezinde çıktı.

İş merkezinin 5’inci katında bulunan terasta bilinmeyen nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüdü.

KOPAN PARÇALAR TEHLİKE YARATTI

Yangını görenler itfaiyeye haber verirken, büyüyen alevler üst katlara sıçradı. Binadan yükselen dumanlar, gökyüzünü kapladı.

Binanın yanan bölgelerinden kopan parçalar yere düşerken, çevrede büyük korku yaşandı.

Bina tahliye edilirken, gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. Bu sırada polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yangın bölgesine giderek söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı.

GÜLTEKİN'DEN YANGIN AÇIKLAMASI

ABB Basın Yayın Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, yangınla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında şu bilgileri verdi:

1- Söğütözü'nde bir iş merkezinde çıkan yangının ihbarı saat 17.27'de Ankara İtfaiyesine ulaşmış, ekiplerimiz 17.36'da yangına müdahale etmeye başlamıştır. Ankara İtfaiyesi'nin 8 farklı istasyon ekibi, 20 su ikmal aracıyla yangına aralıksız müdahale etmektedir.

2- Ankara İtfaiyesi binadan tahliye işlemlerini tamamlamış olup, şu ana kadar herhangi bir yaralanma ve can kaybı bulunmamaktadır.

Yangının çıkış sebebi yapılacak inceleme sonucunda netleşecektir.

3- Mesai saatinin bitimine denk gelen yangında, binadan ilk belirlemelere göre yaklaşık 250 kişi tahliye edilmiştir. Dumandan etkilenen 1 kişi ayakta tedavi edilmiştir.