CiddiGazete- Ankara’nın Haymana ve Polatlı ilçelerinde saat saat 15.00 sıralarında rüzgarın etkisiyle kum fırtınası meydana geldi. Bir anda etkisini gösteren fırtına nedeniyle gökyüzünü toz bulutu kapladı. Özellikle Polatlı’da kum fırtınasıyla birilkte gökyüzünde devasa toz bulutları oluştu. Ev ve iş yerlerinin çatıları uçtu, bazı ağaçlar devrildi.

Fırtına nedeniyle şehir merkezinde bir süre elektrikler kesildi. Şehir merkezindeki bazı esnaflar ise kum fırtınası nedeniyle iş yerlerinin zarar görmemesi için kepenk kapattı. Kum fırtınası Ankara merkezde de kısmen etkili oldu.

VALİ ŞAHİN: 6 HAFİF YARALI

Ankara Valisi Vasip Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Polatlı ve civarındaki ilçelerimizde meydana gelen şiddetli rüzgar olayı üzerine ekiplerimizce yapılan ilk tespitlere göre havada uçuşan cisimlerden kaynaklı 6 vatandaşımız hafif yaralanmış olup şimdilik başkaca bir can ya da mal kaybına ilişkin tespit bulunmamaktadır" dedi.

‘50 YILDIR BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM’

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise CNN Türk yayınında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Anında çöktü, hiç beklenmedik bir anda çöktü. Ama şu anda sakinledi. Hava karardı, sanki gece gibi oldu. Vatandaşlarımızı uyardık tedbir alınması noktasında. Vatandaşlarımızı evlerinde olmaya, kapalı mekanlarda bulunmaya, şiddetli yağış gelebilir diye uyardık. AFAD'da bölgede çalışma yapılıyor. İlk defa böyle bir şey yaşadık Polatlı'da.

50 yıldır Polatlı'da böyle bir şey görmedim. Ben bütün vatandaşlarıma evlerinde kalmalarını, kapı pencerelerini kapatmalarını öneriyorum. Tedbirli olmakta fayda var."

METEOROLOJİ’DEN UYARI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Ankara radarından alınan veriler ve yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 2 saatlik periyotta Ankara'nın batı ve kuzey kesimlerinde (Polatlı, Ayas, Beypazar, Güdül, Kızılcahamam) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.