CiddiGazete- Nedeni açıklanmayan şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Melih Gökçek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na çağrıldı.

Melih Gökçek, İrem Asma Bahçeleri, Şadan Sakınan, Samanyolu TV'ye reklam, 101 Parsel ile ilgili FETÖ'ye sağlanan imtiyazlar ile ilgili ifade verdi.

Savcıya yaklaşık 2 saat ifade veren Gökçek, çıkışta yaptığı açıklamada, hakkında çok sayıda şikayet olduğunu söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden farklı kişilerin suç duyurusunda bulunduğunu belirten Gökçek, "Türkiye'de özellikle FETÖ'cülükle suçlanacak olan son iki kişiden biriyim. Birincisi Sayın Cumhurbaşkanım ikincisi de ben. Ellerinde imkan olsa beni bir kaşık suda boğarlar. Bütün mesele 17/25 Aralık öncesine götürebilir miyiz götüremez miyiz? Bunun gayreti, yaptıkları iş bu. Suç uydurmuşlar, yalan iftira ama hepsine cevap verdim" dedi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında kendisinin ve oğlunun çok sayıda övgü tweeti bulunan Melih Gökçek, daha önceki açıklamasında, bunu "üç harflilerin" etkisiyle yaptığını iddia etmişti.

Öte yandan Melih Gökçek'in ağlayarak görevinden istifa etme nedeni hala açıklanmadı.