CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kızılcahamam Kasaplar Çarşısı'nda 8 Nisan’da çıkan yangın sonrası bölge esnafını ziyaret etti.

"Hayallerimiz yandı..." diyerek yaşadıkları zararı anlatan esnafların taleplerini dinleyen ve mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için konunun takipçisi olacağını ifade eden Akşener, ziyaret sırasında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Yangın nedeniyle hasar gören işyerlerinin sahipleri ve çalışanları ile görüşüp taleplerini ve çözüm için nasıl bir yol izlemek gerektiğini öğrenmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini ifade eden Akşener şunları söyledi:

“Muhalefetin görevi milletin avukatlığını yapmaktır. İktidar partilerinin işi çoktur, bizimse zamanımız vardır çünkü biz hizmetin içinde yer almadığımız için eksiği gediği görüp iktidara bunu iletmekle ilgili bir görevdir bu, bu görevi yapmak için buradayız. Dolayısıyla arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi, çok hızlı bir biçimde giderilmesi uzamaması için.

Mesela bir arkadaşımızın yanında 8 kişi çalışıyormuş. Bir dürümcüde 50 kişi çalışıyormuş. Bunların dolaylı dolaysız sistemini düşündüğümüz zaman pandemi döneminde pek çok insanın aynı zamanda sadece dükkan sahiplerinin değil orada çalışanların onların ailelerinin, hatta köylünün yetiştirdiği ürünün de satıldığı işlendiği alanlar buralar. Dolayısıyla bu mağduriyetlerin çok daha geniş olduğu ortaya çıkıyor. Bunların giderilmesi için bir muhalefet partisi lideri olarak benim üzerime ne düşüyorsa onu yapmak ve yerinde öğrenmek için geldim.”