CiddiGazete- Elazığ’da meydana gelen depremle birlikte ülkedeki birlik ve bütünlüğe vurgu yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Elazığ’da meydana gelen depremin ardından herkes orada. Hiç kimseyi ayırmadan ben hepsine çok teşekkür ediyorum.

- Bu çok önemli bir hadise. Böyle zamanlar bizim birlik olduğumuz zamanlar; ama bizi hep acılar mı birleştirecek? Sadece acılar bizi birleştirmemeli.

- Bizim kavga edecek tartışacak bir durumumuz yok. Özellikle Ankara için şunu söyleyebilirim; Bizler seçilmiş insanlarız, halka karşı sorumluluklarımız var.

- Seçildikten sonra siyaset bitmiştir. Herkese karşı sorumluluğumuz var. Herkesten vergi alıyoruz herkese eşit hizmet ediyoruz.

- Bu Elazığ’daki olay da bize ders olmalı. Sadece acılarda değil sevinçlerde de birlikte olmalıyız. Her olayda yan yana gelmeliyiz.

ŞEYTANIN AKLINA GELMEYECEK HADİSELER

- Ayrımcı dili kullanan herkes kaybeder. Biz artık bu dili terk etmeliyiz. Hepimizin kardeş olduğunu kabul etmeliyiz.

- Şimdi böyle bir şey olabilir mi; Depremde enkaz altında kalanın partisi şu, gelen belediyenin partisi şu. Bunlar şeytanın aklına gelmeyecek hadiseler.

- Nasıl enkaz altından birini çıkarırken bunlar akla gelmiyorsa, normal hayatta hizmet ederken de bunlar akla gelmemeli.

- Ankara’nın acil toplanma alanları, bizim internet sitemizde yer alıyor.

"SONUÇLARI HAZMEDEMEYEN BİRİ..."

- Belediye meclisindeki arkadaşlar iyi niyetli arkadaşlar fakat seçim sonuçlarını hazmedemeyen bir kişi, önergelerimizi reddettiriyor. Başarısız olalım diye böyle karar alıyorlar.

- Dikimevi metrosunu altı durak uzatmak için çalışmalara başladık.