CiddiGazete- KRT TV'nin konuğu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilginç açıklamalar yaptı.

Bazı personelin hem maaş, hem de sosyal yardım aldığını tespit ettiklerini ifade eden Mansur Yavaş, kişi ve kurumlara çifte standardın kendi dönemlerinde son bulduğunu söyledi.

Başkan Yavaş, "Ankara halkını nasıl mutlu ederiz, buna odaklanıyoruz. Ankara'ya adalet, huzur getirdik" dedi.

Yavaş, eski dönemlerdeki adaletsiz uygulamaları tespit ettikleri anda bitirdiklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Tek tük yakaladık böyle... Hem belediye personeli, hem yardım alıyormuş. Bunun gibi olanları zaten kestik ama detaylı incelediniz mi derseniz, inceleyecek fırsat olmadı. Daha sonra ülkedeki, Ankara'daki mağduriyet o kadar arttı ki salgın dolayısıyla, onu bir kenara bıraktık artık. Normale bindikten sonra inşallah bunu tekrar ele alacağız inşallah. Şu an itibariyle de iş yerleri kapananlar dahil, resmi olarak yönetmeliğe uygun 'verebiliriz' dediğimiz sayı 172 bine ulaştı maalesef. 30 bin arttı. Şimdi bunlara kart veriyoruz. Kartla istedikleri gibi harcayacakları hale geldi.

İMAMOĞLU İÇİN NE DEDİ?

Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na türbe ziyaretinde elleri arkadan bağlanmış şekilde yürümesi nedeniyle açılan soruşturmaya ilişkin de şu değerlendirmede bulundu:

"Kasıtlı olduğunu düşünmüyorum. Bakanlığın bir dikkatsizliği olduğunu düşünüyorum. Böyle bir soruşturma yaptığınız zaman, bunun kime yarayacağı bellidir. Rakibinizin yararlanacağı bir şey yapmak istemezsiniz. Adalet yara alıyor, hükümet yara alıyor bu soruşturmada."