CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Pqueen takma adıyla bilinen Pelin Baynazoğlu, Twitch platformu üzerinden canlı yayın gerçekleştirdi. Anlık 362 bin kişinin takip ettiği yayın, daha önceki 140 bin izlenme rekorunu geride bırakarak Twitch Türkiye tarihine geçti.

"AĞABEY EMEKLİ OLMUŞSUN HACCA GİT!"

Boş vakitlerinde Ankaragücü'nün maçlarını izlediğini belirten Mansur Yavaş, siyasete kariyer yapmak için değil "Vatan sevgisi" nedeniyle atıldığını söyledi.

Örnek aldığı tek ismin Atatürk olduğunu ifade eden Yavaş'ın açıklamaları özetle şöyle:

GENÇLERE KİTAP VE MÜZİK ÖNERİSİ

- Belediye Başkanı olduktan sonra bir tane siyasi mesajım yoktur. Rakiplerime sataşmam yoktur. Ben Twitter'ımı yalnızca görevimle ilgili kullanmak zorundayım.

- Kimileri Twitter'a giriyor, çatacak yer arıyor; geliyor bana çatıyor. Ben de özelden "Ağabey emekli olmuşsun ne güzel. Hacca git, ibadet et, İyi bir şeyler yap. Ne diye bana sataşıp duruyorsun da günaha giriyorsun" diye yazıyorum.

- Şu an 21 yaşında olsaydım ne düşünürdüm bilmiyorum ancak ülkenin gençlerini kaybetmemesi lazım. Ama gençler yurt dışına gidiyor.

- Beyaz Zambaklar Ülkesi'nde kitabını öneririm. Müzik olarak da Barış Manço'yu sadece ritim olarak dinlemesinler. Sözlerini de dinlesinler. Çok önemli mesajlar veren sözleri var.

EN ÇOK ÜZEN ŞEY

- "Yönetemezler, yapamazlar" dediler hep. Biz eskilerden 10 kat iyisini yapmak zorundayız. Korkmuyoruz. Ben başarıdan tatmin olmuyorum. Son güne kadar Ankara halkı için bir fazla ne yapmak gerekiyorsa hepsini yapmak istiyorum.

- Biz elimizden geldiği kadar mağdur öğrencilere yardımcı olmaya çalıştık ama içimde yaradır. Bu ülkedeki öğrencilere tamamına ücretsiz internet verilemez miydi?

22 BİN LİRA TOPLANDI

Canlı yayında elde edilen 22 bin TL, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı "Yeşilin Başkenti" projesine bağışlanacak.

Mansur Yavaş, yayının ardından yaptığı paylaşımda, "Sevgili Pelin'e ve Twitch yayınımızı izleyerek canlı yayın rekoru kırmamıza vesile olan, 'Yeşilin Başkenti' projemize destekte bulunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Ankara'mızı sizin fikirleriniz ışığında yönetmeyi ve daima sizleri dinlemeyi sürdüreceğim. İyi ki varsınız" dedi.

Başkan Yavaş, geçtiğimiz günlerde Z kuşağı diye tabir edilen gençlerin ağırlıklı olarak kullandığı Tiktok ve Twitch platformlarına katıldığını duyurmuştu.

MELİH GÖKÇEK'İN UYKUSU KAÇTI

Twitch'te izlenme rekoru kıran Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Melih Gökçek'in uykusunu kaçırdı. Emeklilik günlerini Twitter'dan Yavaş aleyhine paylaşım yaparak değerlendiren Gökçek, sabaha karşı 03.43'te attığı tweette yine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nı eleştirdi.

Melih Gökçek, kısıtlama uyguladığı sosyal medya paylaşımlarında, sadece kendisini öven troll ekibinin yorum yapmasına izin veriyor.