CiddiGazete- Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki yangınla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Haber merkezlerine bilgi notu şeklinde geçen açıklama şöyle:

30 Ağustos 2020 günü (dün) saat 14.30’da Ankara Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi Ortak İhbar hattına gelen Nallıhan ilçemizdeki orman yangını ihbarı sonrası Orman Genel Müdürlüğü İtfaiyesi ve Ankara İtfaiyesi eşgüdümlü olarak ekip yönlendirmesi yapmıştır.

Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz yangın söndürme çalışmalarında ilk andan itibaren koordineli şekilde hareket etmişlerdir. Bu koordinasyon şu anda da devam etmektedir.

Şehir itfaiyelerinin orman yangınlarına müdahaleleri teknik imkânlar nedeniyle kısıtlıdır. Yangının ilk çıktığı andan itibaren Büyükşehir Belediyemiz tüm imkanları ile yangın söndürme çalışmalarına katkı sağlamıştır. Bu kapsamda, Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Büyükşehir Belediyemiz,

- Nallıhan istasyonundan 1 arazöz ve 1 tanker,

- Beypazarı istasyonundan 1 tanker,

- Merkez istasyondan 2 KUBE yüklü 1 destek aracı,

- ASKİ’den 8 tanker ve 1 paletli iş makinesi,

- Fen İşleri Dairesi’nden 2 dozer, 6 tanker, 2 greyder, 2 ekskavatör, 1 loder, 2 hidromek JCB

- ANFA’dan 2 tanker,

araçları ile gün boyu yangın söndürme çalışmalarına destek vermiştir. Bugün sabah saatlerinden itibaren, şehir dışından gelen Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin takviyesi ile yangın söndürme çalışmaları devam etmektedir. Bizleri derinden üzen bu yangının bir an önce söndürülmesi için Büyükşehir Belediyemize bağlı ekipler de, Orman Genel Müdürlüğü ekipleriyle koordineli bir şekilde yangın söndürme çalışmalarına ara vermeden desteğini sürdürmektedir.