CiddiGazete- Beypazarı Kent Müzesi için yaptırılan Kitre bebekleri pazarda satılan oyuncaklarla bir tutan ve yapılan ödemeleri eleştiren Ankara Büyükşehir'in eski başkanı Melih Gökçek, kendi mahallesinde taşlandı!

Mansur Yavaş yönetimine sıraladığı iftiralar ABB yönetimi tarafında gerçekler dile getirilerek yalanlanan Gökçek'e bir tokat da AKP'ye yakın isimlerden Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'den geldi.

Selvi bugünkü yazısında, "Kitre" bebekleri yerinde gördüğünü söyleyerek Melih Gökçek'e isim vermeden ağır göndermede bulundu.

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet'teki yazısının ilgili bölümü şöyle:

KİTRE BEBEKLERİ YERİNDE İNCELEDİM

Ankara'nın Beypazarı İlçesi'ndeki Kent Müzesi'ne yapılan Kitre Bebek'le ilgili tartışmalara girmedim. Çünkü yerinde görmem gerekiyordu. Hafta sonu Beypazarı'ndaydım. Gezdiği yerleri, gördüğü mekânları, yediğini, içtiğini yazan birisi değilim. Ama kitre bebek konusu siyasi bir tartışmaya neden olduğu için gözlemlerimi paylaşmak istedim.

Daha önce birkaç kez ziyaret ettiğim Kent Müzesi'ni bu kez daha zenginleşmiş buldum. Bence Beypazarı Kent Müzesi daha büyük bir mekânı hak ediyor. Hatta tarihi bir mekân kent müzesine dönüştürülebilir. Zaten Beypazarı yaşayan tarih. Camileri, hanları, hamamları ve konukları ile Beypazarı bir müze kenti andırıyor. Ama yaşayan müze.

KENT MÜZESİNDE

Kitre bebek denildiyse siz onu pazarlarda satılan oyuncak bebekler gibi düşünmeyin. Fatih’in hocası Akşemseddin’den Gündüz Alp’e kadar Beypazarı’nın tarihimize kazandırdığı şahsiyetlerin kitre malzemesinden yapılan büstleri var. Ama tartışmaya neden olan onlar değil. Beypazarı’nın tarihinde yer almış, Beypazarı’nın simgesi haline gelmiş meslek erbabının kitreden mankeni yapılmış. Semerci Mustafa Atıcı, ayakkabıcı Niyazi Akbacakoğlu, dokumacı İsmail Yanık, berber Hasan Hüseyin Budak gibi.

HAYRAN KALDIM

Sadece mankenleri yapılmamış, mekânlar da düzenlenmiş. Gezdiğim Kent Müzesi'nde de, Hamam Müzesi'nde de Kültür Müzesi'nde de dikkatimi çeken bir nokta oldu. Müzenin temasına uygun olarak yufka açan kadınlardan yer sofrasına, gelinlerden dedelere kadar Beypazarı'nın değerleri kitreden yapılan mankenlerin üzerine giydirilen bölgeye özgü zengin folklorik kıyafetlerle sunuluyor. Kitreden yapılan mankenleri çok başarılı buldum. Hayatın içinden seçilmiş. Bunları yapan sanatçıları tebrik ediyorum. Abuk sabuk heykeller yapıp gülünç duruma düşenlerin bu sanatçılardan ders alması lazım. Hayran kaldım.