CiddiGazete- İstanbul Valiliği, Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP), 10 Kasım’da Ayasofya-i Kebîr Cami-i Şerîfi’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm şehitlerin ruhu için mevlit okutma talebini reddetti.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, 2 Kasım’da Twitter hesabından, “Bugün İstanbul Valiliği’ne 10 Kasım’da Ayasofya Camii’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna mevlidi şerif okutmak için başvurumuzu yaptık. Umarım izin verirler” mesajı ile başvuru dilekçesini paylaşmıştı.

Başvuru dilekçesinde, “Bağımsız Türkiye Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Tüm Şehitlerimizin ruhları için 10 Kasım 2021 Çarşamba günü yatsı namazına müteakip Ayasofya Camii’nde Mevlid-i Şerif Programı yapmak istiyoruz. Gereğinin bilgilerinize arz ederiz” ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medya hesabından bugün paylaştığı mesaj ile başvurunun reddedildiğini açıklayan Hüseyin Baş, “10 Kasım’da Ayasofya Camii’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna mevlidi şerif okutma talebimiz reddedildi. Demek ki Ayasofya ibadete değil, siyasete açılmış” ifadelerini kullandı.