CiddiGazete- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Ayşenur Arslan'ın 2 Ekim'de Halk TV'de yayınlanan programında İçişleri Bakanlığı önünde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik sözlere ilişkin soruşturma başalattı.

Başsavcılığın başlattığı soruşturmada Aslan "terör örgütü propagandası yapmak" ve "suçu ve suçluyu övmek"le suçlandı.

İFADE VERİP SERBEST KALDI

Öte yandan soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Arslan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sarıyer'deki evinde gözaltına alındı. Ayşenur Arslan, götürüldüğü savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

AYŞENUR ASLAN NE DEDİ?

Ayşenur Arslan, Halk TV'deki programda Ankara'daki terör saldırısına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Belki kendisini patlattı denilen kişi, terörist üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez.

Sette iki kadın arasında taciz Sette iki kadın arasında taciz

Bana sorarsanız her şeye aykırı durup dururken kendini patlatmış. Ama esas olarak bu benim aklıma takılan şeylerden biri iddia edemem elbette. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek neden o kadar kolaydır ki kilidiyle açacaksınız düz kontak çalıştıracaksınız bombayı şey yapıp gideceksiniz.

Ankara'da bunu yapmak varken neden Kayseri'de birini öldürerek ben geliyorum bombalar sırtımızda tabanca belimizde mi, nedir yani?"