CiddiGazete- MHP'nin yıllardır aday çıkarmayıp AKP'ye ikram ettiği Samsun'un Bafra ilçesinde seçim skandalı yaşandı.

Ülkücü camiada güçlü konumuyla dikkat çekmesine rağmen Balgat'ın belediye başkanlığını istemediği Bafra'da, pazar günü seçim tarihinde ender rastlanan bir skandala imza atıldı.

Oy pusulasında DSP adayının ismi, Bafra'da seçime katılmayan Memleket Partisi'nin logosuyla yer aldı.

Seçmenin kafasını karıştıran skandal seçimi yüzde 38,84'le AKP kazandı. İyi Parti'nin ülkücü adayı Hamdi Yıldız ise yüzde 22,97 ile ikinci oldu.

"BAFRA'DA SEÇİM YENİLENMELİDİR!"

İyi Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, skandalı sosyal medya hesabından paylaşarak, "Bafra'da seçim yenilenmelidir" dedi.

Erhan Usta'nın skandalı duyurduğu ifadeleri şöyle:

- Samsun Bafra'da DSP Belediye Başkan Adayı Murat Arabacı'nın ismi Memleket Partisi adayı olarak oy pusulasına yazıldı.

- Üstelik Memleket Partisi'nin Bafra'da adayı da yok.

- DSP'nin adayı olmasına rağmen pusulada partinin ismi yok.

- DSP'nin itiraza yetkili kişisi DSP genel merkezi tarafından baskıyla itirazdan vazgeçirilmeye çalışılıyor, vazgeçmeyince yetkisi elinden alınıyor.

AKP, MHP ve İyi Parti'den ortak önerge AKP, MHP ve İyi Parti'den ortak önerge

- Bafra ilçe seçim kurulunda yapılan oylama 3'e 3 çıkınca da ilçe seçim kurulu başkanı karar vermeyip işi Samsun'a havale ediyor.

- Biz de İYİ Parti olarak itirazımızı yaptık.

- Benzer bir yanlışlık 1999'da Samsun Çarşamba'da da yaşanmış ve seçim iptal edilmiştir. Bu karar emsal olarak alınmalıdır.

- Bu yanlışlık, seçimin yenilenmesi için bir zorunluluktur. Yenileme kararı için ne bekleniyor?

- Konunun peşini bırakmayacağız!

Hamdi 3NiÖte yandan Samsun İl Seçim Kurulu'ndan Bafra'daki seçimin yenilenmesi yönünde karar çıkarsa 2 Haziran'da Bafra'da seçmen tekrar sandık başına gidecek.

İyi Parti'nin Bafra Belediye Başkan Adayı Hamdi Yıldız, Hasan Aslan'ın MHP'den 1994'ten 2004 yılına kadar belediye başkanlığı yaptığı Bafra'da dönemin ilçe başkanı olarak başarılı bir grafik çizmişti.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimlerinde Bafra'daki ülkücüler Hamdi Yıldız için sandığa koştu ancak seçim pusulasındaki skandal, doğru sonucu olumsuz etkiledi.