CiddiGazete- Devlet Bahçeli, MHP'nin grup toplantısında gündemi değerledirdi.

Şeyh Sait tartışmaları ve 12 askerimizin şehit olmasına değinen Bahçeli, Dem Parti ile aynı fikirleri savunan Hüdapar'a sessiz kaldı. Devlet Bahçeli, Dem'li vekillerin maaşlarının kesilmesini isterden, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e de yüklendi.

"ÜÇ KURUŞLUK AKLIYLA GİTTİĞİ YOL YOL DEĞİLDİR"

TBMM'de imzalanan ortak bildiriye imza atmayan CHP'yi ve genel başkanı Özgür Özel'i hedef alan Devlet Bahçeli, "Üç kuruşluk aklıyla gittiği yol yol değildir. CHP'yi hızara verdiği aşikardır" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Ne zaman Türkiye ayağa kalka, adından bahsedilse çok geçmeden yumuşak karnımızdan darbe alıyoruz. Karanlık operasyonlarla durdurulmak istiyoruz. Türkiye'nin hızını yavaşlatmak için operasyon devrededir. Her yerden üzerimize geliyorlar. Dişimizi sıkıyor ve sabır diliyoruz.

MHP'nin açık çağrısı şudur: Teröristlere hangi milletvekili hoşgörü ve muhabbetle yaklaşıyorsa suçludur ve tarih önünde hesap verecektir. Biz TBMM'de hain istemiyoruz, düşman istemiyoruz, katil istemiyoruz. TBMM teröristlerin barınma yeri değildir. Canilerin sırtının sıvazlayan hainleri hiç istemiyoruz.

İlk önerim 57 Dem milletvekilinin maaşının ve hazine yardımının derhal kesilmesidir. Bu paralar şehit ailelerine aktarılmalıdır. Hazine yardımı almaları rezalettir.

Özgür Özel'den nepotizm çıkışı Özgür Özel'den nepotizm çıkışı

İkinci önerim teröre yardım ve yataklık yapan sözde milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının hemen karara bağlanmasıdır.

Üçüncü önerim AYM ya yeniden yapılandırılmalı ya da kapatılmalıdır. AYM'nin statüsü ve üye yapısı radikal şekilde ele alınmalıdır.

Bir diğer önerim kürsü dokunulmazlığının yeniden düzenlenmesidir. TBMM bölücülerin meydan okuma yeri değildir.