CiddiGazete- Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki keskin fikir değişikliğini HDP konusuna da yansıttı. AKP'nin HDP'ye yaptığı ziyareti "Son derece doğal ve doğru bir adım" diye yorumlayan Bahçeli, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretini ise "çirkin resim" diye tarif etti.

Devlet Bahçeli, Türk'ün bahar bayramı olan Nevruz'la ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYACAKLAR"

- Nevruz'u şer ve şiddet dolu amaçlarına malzeme yapmaya teşebbüs edenler zulme sözcülük, zillete gözcülük yapan odaklardır.

- CHP ile HDP'nin ertelenmiş buluşmasını Nevruz Günü gerçekleştirmesi ise hem bir talihsizlik hem de kimin kimlerle emel ve hedef birliği içinde olduğunun üzeri karalanmış çirkin resmidir.

- Baharımızı kışa dönüştürmek için yan yana gelenler, 14 Mayıs'ta milli iradenin ihtişamıyla tasfiye ve telin edileceklerdir.

- Türkiye Cumhuriyeti'ni çekiçle örs arasına sıkıştırmaya çalışanlar, hayal kırıklığına uğrayacaklardır.

- Nevruz, büyük Türk milletinin hürriyet ruhunun kabararak taştığı, dar bir alandan çıkarak kıtaları yönetmeye talip olduğu kutlu Ergenekon ateşidir.

- Bu ateşin hiç sönmeden milletimizin istikbalini aydınlatması, Türk ve "Türkiye Yüzyılı"nın önünü açması samimi dileğimdir.

- Deprem ve sel afetlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmetler, tedavi gören vatandaşlarımıza şifalar diliyorum.

- Çok geniş bir coğrafyada varlık mücadelesi veren aziz milletimin ve tüm soydaşlarımızın Nevruz Bayramı'nı kutluyor, hepsine birden sağlıklı, huzur dolu ve başarılarla geçecek bir ömür temenni ediyorum.