CiddiGazete- Milliyetçi Hareket Partisi'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı yapıldı. Devlet Bahçeli, kurultaya tek başkan adayı olarak girdi. Bahçeli, 1295 delegenin tamamının oyununu alarak 11. kez genel başkan oldu.

HEDEFİNDE YİNE MUHALFET VAR

Kurultayda konuşan Cumhur İttifakı bileşenlerinden Devlet Bahçeli, muhalefete yüklendi.

Sarıyer'deki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının 4.5 yıl önce satın alınması sırasında çekilen para sayma görüntülerini değerlendiren Bahçeli, "Ataşehir'de zikirmatik dağıtan, ofislerde balya balya para sayan CHP yönetimi ne yapsa beyhudedir" dedi.

"YENİ YÜZYILIN KURTARICI LİDERİ OLARAK SİZİ GÖRMEK İSTİYORUZ"

Devlet Bahçeli ayrıca Erdoğan'ın "Bu benim son seçimim" sözleri hakkında, "Türk milletini yalnız bırakamazsın" diyerek şu ifadeleri kullandı:

- Burada son söz olarak bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Geçenlerde basından öğrendiğim kadarıyla sayın Cumhurbaşkanımızın bir konuşması sol cenahlarda büyük bir iştah ve tahrik unsuru olarak kabul edilmiştir.

- Buradan sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a diyorum:

- Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın.

- Cumhur ittifakı olarak yanındayız. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz!

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Ödülün parası yeni başkana kaldı Ödülün parası yeni başkana kaldı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) temsilcileriyle bir araya gelen Erdoğan, "benim son seçimim" diyerek şunları demişti:

"Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim. Çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak."

ANAYASA NE DİYOR?

Anayasa'nın 101. maddesinde Cumhurbaşkanı ile ilgili, "Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş, yükseköğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip Türk vatandaşları arasından, doğrudan halk tarafından seçilir. Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir" cümlesi yer alıyor.