CiddiGazete- Antalyaspor Kulübü, Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada attığı golden sonra yaptığı İsrail propagandası nedeniyle tepki çeken Sagiv Jehezkel'in kadro dışı kaldığını açıkladı.

Akdeniz ekibinin kadro dışı kararı sonrasında Türkiye'den ayrılmaya hazırlanan İsralli oyuncu, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltına alınan ve emniyete götürülen İsrailli futbolcunun ifadesine başvuruldu.

Sagiv Jehezkel, Trabzonspor'a attığı golden sonra bilekliğine yazdığı "7 Ekim ve 100 gün" yazılı mesajla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına destek verdi. İsrailli futbolcunun bilekliğinde yıldız sembolü de yer aldı.

Türkiye gündemine oturan olay sonrası Jehezkel'e destek Başakşehir'de oynayan hemşehrisi Eden Karzev'den geldi. Karzev de Jehezkel'e benzer şekilde "100 gün" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımı alıntılayıp sosyal medya hesabından paylaşarak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına destek verdi. Sosyal medyada gündem olan o paylaşım sonrası Başakşehir Kulübü'nden henüz bir açıklama yapılmadı.