CiddiGazete- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ülkü Ocakları genel başkanlarından Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in, 30 Aralık'ta torbacılara öldürtülmesi soruşturmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Başsavcılık açıklamasında, soruşturmayı yürüten savcının değiştirilmediği, ilave bir savcı daha görevlendirildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Cumhuriyet savcısının değiştirildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı, ayrıca soruşturmanın iki cumhuriyet savcısı ile birlikte yürütülmesine karar verildiği" belirtildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklaması şöyle:

"Anılan soruşturmada Cumhuriyet savcısının değiştirildiği şeklindeki haberler gerçeği yansıtmadığı gibi, olayın kapsamına binaen mevcut Cumhuriyet savcısına ilaveten bir Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilerek iki Cumhuriyet savcısının soruşturmayı birlikte yürütmesine karar verilmekle. Olayın ardından mevcutlu olarak soruşturma evrakının getirildiği tarihte nöbetçi olan başsavcı vekilinin kontrolünde devam etmekte iken iş bölümü çerçevesinde soruşturma tevzi edilerek suç vasfına göre ve çalışma yönergesi uyarınca ilgili başsavcı vekilince koordine edilmektedir. Halihazırda soruşturma çerçevesinde 13 şüpheli tutuklanmış, 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştır ve soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

NE OLDU?

Savcılıkta soruşturmayı yürüten isimlerin Devlet Bahçeli'nin yakın çevresiyle kebapçıda ve makamında çektirdiği fotoğraflar sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.