CiddiGazete- Beşiktaş'ta bu yaz hareketli geçecek. Başkan Ahmet Nur Çebi'nin 22-23 Haziran'da yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimlerinde aday olmaya hazırlanması "kelebek etkisi" yaratacak.

Çebi aday olmak için Beşiktaş başkanlığı görevini bırakacak. Bununla birlikte kulüp olağanüstü genel kurul havasına girecek. Siyah- beyazlılarda Çebi sonrasındaki ilk seçimde aday sayısının fazla olması bekleniyor.

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN DESTEK İSTEYECEK

Bir süredir Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarını boykot eden Ahmet Nur Çebi'nin, başkan adaylığının startını buradan vermesi bekleniyor.

Çebi, kulüplere, son dönemdeki yönetimlerin hatalarını ve planlarını anlatıp destek isteyecek. Beşiktaş Başkanı'na özellikle Anadolu ekiplerinden yoğun bir destek olduğu biliniyor. Çebi, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de kendisini desteklemesini istiyor. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın ise adaylığı düşündüğü ve farklı bir yol izleyeceği konuşuluyor.

HASAN ARAT

Daha önce de başkanlık için yarışan Hasan Arat'ın adaylığını açıklayacak ilk isim olması bekleniyor. Arat, kulübün uzun süredir iyi yönetilmediğini dile getiriyordu. Hasan Arat 25 Mart'ta attığı bir tweetle, "Siyah-beyaz yarınlar için gitmemiz gereken bir yol var. Yol ne kadar uzun ve zor olursa olsun. Ben buradayım" ifadeleriyle adaylık sinyali vermişti.

TEVFİK YAMANTÜRK

İki dönemdir Beşiktaş Divan Kurulu başkanlığı yapan Tevfik Yamantürk adaylığı düşünen diğer bir isim. Yamantürk, Aralık ayındaki divan kurulu toplantısında Ahmet Nur Çebi ile şiddetli bir polemik yaşamıştı. Camianın duayen ismi, "Bu çatı altında olmasak, hem Çebi hem de ben birbirimizle arkadaşlık yapmayız" ifadesini kullanmış ve yönetimi eleştirmişti.

EMRE KOCADAĞ

Mevcut yönetimin aktif isimlerinden Emre Kocadağ da başkanlık konusunda istekli. Geçen sene yaptığı bir açıklamada Kocadağ, normal süre olan 2025'te değil, 2028'de yapılacak bir sonraki seçimlerde adaylığını koyacağını söylemişti. Genç yöneticinin bu süreyi erkene çekebileceği ve Çebi'nin mirasını devam ettirme adına aday olabileceği ifade ediliyor.

ORMAN VE ÇİMEN'İN DÜŞÜNCELERİ

Ahmet Nur Çebi'nin TFF başkanlığını düşünmesiyle, Beşiktaş'ta farklı isimleri de adaylık için heyecanlandırdığı düşünülüyor. Çebi'nin karşısına 2022'deki seçimde aday olarak çıkan ve geçerli 3 bin 965 oyun bin 190'ını alan Fuat Çimen bunlardan biri olabilir. Eski başkanlardan Fikret Orman'ın da bir süredir yeniden aday olma adına çalışmalar yaptığı iddia edildi.

(Sözcü)