CiddiGazete- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmede, CHP kurultayında İmamoğlu'nun divan başkanı olması konusunda anlaşıldı.

CHP Olağan Kurultayı'nda divan başkanlığı teklifiyle ile ilgili soruya cevap veren İmamoğlu, şunları söyledi:

AKP'de troller için temizlik harekatı AKP'de troller için temizlik harekatı

"Doğrudur. Aslında geçen hafta Perşembe günü bana ilk kez Sayın Gürsel Erol ziyarete gelerek böyle bir düşüncelerinin oluştuğunu ve Sayın Genel Başkanımızın da bu konuda olumlu görüşüyle beraber bu teklifi iletmeye geldiğini ifade etmişti. O günden beri aslında müzakerelerimiz sürüyordu. Daha sonrasında olumlu düşüncemi kendilerine ifade ettim

Dünkü genel başkanımızla olan buluşmamızda da sürece dair değerlendirmelerimizi yaptık. Tabi kurultay çok önemli bir kurultay, yarışın olacağı bir kurultay. Tabi ki divan başkanlığı çok kutsal bir sorumluluk ve vazife. Her yönüyle adil, eşitlikçi ve partimizin gelecek vizyonunu ortaya koyan çok özel bir divan yönetiminin olgunlaşması yönünde gereğini yerine getirecek bir biçimde hareket edeceğimizi ifade ederek karşılıklı olumlu bir görüş pozisyonuna geldik.

Elbette ki bu düşünceyi üreten ve bu süreci sana tevdi eden sayın genel başkanımıza teşekkür ederim."