CiddiGazete- Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki polis noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Olayda biri kadın iki DHKP/C'li terörist öldürüldü; üçü polis altı kişi de yaralandı. Yaralı vatandaşlardan biri daha sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ayrıca adliye önünde şüpheli bir çanta bulunduğu öğrenildi. Daha sonra yapılan kontrolde çantadan giysi çıktı. Silah seslerinin yükseldiği anlarda adliye binasına giriş çıkışlar kapatıldı ancak duruşmalara devam edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

İKİ SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

"Bugün saat 11.46'da İstanbul Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına saldırı girişiminde bulunulmuştur.

1'i kadın 1'i erkek 2 saldırgan ölü ele geçirilmiştir. 3'ü polis memuru olmak üzere 5 kişi yaralanmıştır. Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz"

Pınar Birkoç1Dem Parti Milletvekili Faruk Gergerlioğlu, bugünkü saldırıda öldürülen terörist Pınar Birkoç Bolu Cezaevi'nde tutuklu olduğu sırada serbest bırakılması için mecliste düzenlediği basın toplantısında çağrıda bulunmuştu. Ayrıca Cumhuriyet Gazetesi de terörist Birkoç'un mektubunu yayımlamıştı. Öte yandan Pınar Birkoç'un ablası Necmiye Birkoç'un İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör örgütü üyeliğinden bugün duruşması olduğu öğrenildi.

SALDIRGANLAR DHKP/C ÜYESİ

Bakan Yerlikaya bir sonraki paylaşımında, "Bugün Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına yönelik terör saldırısı girişimi gerçekleşmiştir. Etkisiz hale getirilen E.Y. ve P.B adlı hainlerin DHKP/C terör örgütüne üye oldukları tespit edilmiştir. Saldırı girişiminde bulunan teröristler etkisiz hale getirilirken, 3'ü polis 3'ü vatandaşımız olmak üzere 6 kişi yaralanmıştır. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Hakkı Saral tutuklandı Hakkı Saral tutuklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teröristlerin saldırısında yaralanan bir vatandaşın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.

BAKAN TUNÇ: ADLİ SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ DEVAM EDİYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde bulunan güvenlik noktasına yönelik silahlı saldırıyı şiddetle lanetliyorum.

Hain saldırıyı önleyerek iki şüpheliyi etkisiz hale getiren kahraman polislerimize teşekkür ediyorum. Saldırıda yaralanan polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir."