Ekrem İmamoğlu'ndan Edanur paylaşımı Ekrem İmamoğlu'ndan Edanur paylaşımı

CiddiGazete- AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli ile sorun olduğu iddialarıyla ilgili Çelik, şunları söyledi:

- MHP ile bir süreç devam ettiriyorsunuz. Geçtiğimiz haftalarda Sayın Cumhurbaşkanının Sayın Bahçeli ile bir görüşme yapacağı kamuoyuna yansımıştı. Ancak bu görüşme gerçekleşmedi.

- Tabi Cumhur İttifakı ile ilgili olarak bir sorun var yorumları Cumhur İttifakının dışında ortaya çıkıyor. Cumhur İttifakı'nda hiçbir sorun yok. Cumhur İttifakı en güçlü şekilde yerel seçimlere, en güçlü dayanışmasıyla hazırlanmaya devam ediyor.

- AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi heyetleri arasındaki görüşmeler gayet tempolu bir şekilde devam etti. Arkadaşlarımız geçtiğimiz 1-2 gün içerisinde de bir araya geldiler. Tabii ki ittifakta her zaman söylüyorum; bütün partiler burada kendi kimliklerini, kişiliklerini koruyarak ilkeler temelinde bir araya geliyorlar.

- Kendi kimliklerinden kişiliklerinden boşanarak tek bir partiye dönüşmüyorlar. İttifakın esas ilkeler temelinde bir araya geldiğini ve bu ilkelerin de neler olduğunu defalarca ben de ifade ettim. MHP'deki arkadaşlarımız da gayet açık bir biçimde ifade ettiler. Herhangi bir sorun yok. En güçlü bir şekilde seçime hazırlanıyoruz.

- Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Bahçeli kendileri ihtiyaç gördükleri her durumda zaten bir araya geliyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Sayın Bahçeli'nin evinde bugüne bu görüşme trafiği şimdiye kadar devam etti.

- Bundan sonrasında da aynı şekilde devam edecek. Taktik meseleler tartışılır. Değişik siyasi konularda farklı yaklaşımlar olabilir ama bu Cumhur İttifakı'nın ana omurgasını zedelemez.