CiddiGazete- Beş yıl İyi Parti'nin parasını yöneten Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, "Fatih Akşener'in 7-8 kişilik ekibine parti amblemli naylon poşetlerle 200'er bin lira verildi. Parti kayıtlarında bu paranın girişi çıkışı yok" dedi

Akşener'den sonra İyi Parti'yi devralmaya hazırlanan İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, iddiaların yalan olduğunu savundu.

İyi Parti için ilginç iddia İyi Parti için ilginç iddia

KAVUNCU: "İDDİALAR GERÇEK DIŞI"

Buğra Kavuncu, Fatih Akşener'in seçim kampanyasında "gönüllü" çalıştığını vurguladı. Kavuncu yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Kampanyanın özellikle görsel iletişim süreci, partinin dinamiklerine daha hakim olmaları bakımından kendileri de partili olan iç bir ekip tarafından yürütüldü.

Fatih Akşener de bu süreçte, başka birçok gönüllümüz gibi tamamen gönüllü ve sadece dışarıdan bir bakış sağlamak amacıyla, kampanyadaki görsel iletişim çalışmalarına destek sağladı. Bunun haricinde, kendisiyle ilgili medyada yer alan bütün iddialar gerçek dışıdır."

HANGİ GÖNÜLLÜYE POŞETLE 200 BİN TL VERİLDİ?

Genel Merkezi'nde Divan Kurulu ve milletvekilleriyle yapılan toplantının ardından medyanın karşısına geçen İyi Parti Sözcüsü Kürşad zorlu, Buğra Kavuncu'nun aksine iddiaların doğruluğunu teyit eden ifadeler kullandı.

Zorlu'nun Akşener'in oğlu Fatih Akşener'le ilgili soruya verdiği cevap şöyle:

"PARALAR İKİ VEKİLDEN GELDİ"

- 39 yaşında, kendisini çok iyi yetiştirmiş bir Türk evladından bahsediyoruz. İddiaların karşılıklı olmasından dolayı söylemiyorum. Sayın genel başkanımızın birebir ailesiyle ilgili olduğu için cevaplama yoluna gidiyoruz.

- Genel başkanımız bir kadın ve bir anne. Fatih Bey de bizim için çok değerli. Her bir milletvekilimizin, her bir divan üyemizin öteden beri görüştüğü; farklı temalarla dostluk ilişkisi içinde, abi-kardeş ilişkisi içerisinde görüş alışverişi yaptığımız bir kişi. Her şeyden önce bizim bir emanetimiz.

- Fatih Bey'in yetkinliğini burada sorgulamak durumunda değilim ama ortaya koyduğu değerlendirmelerin de çok önemli olduğu kanaatindeyim.

- Burada para dağıtılması ifadesi kullanıldı. O süreçte bizim 2 milletvekilimiz, gerektiğinde isimlerini de açıklarım; gönüllülük esasına ilişkin olarak, kampanya ekibini yürüten çok geniş bir ekibimiz vardı. Onların bazılarına, bazı öncü ekip liderlerine verilmiş bir katkı.

- Bunun hesap noktasında da verilemeyecek hiçbir yanı yok. Her şey ortada.

- Bugünlerde bazı televizyon programlarında bazı kişiler tarafından döndürülüp döndürülüp sunulmaya çalışılıyor.

- Fatih Bey, bu parti kurulduğu için, bu milletin karşısına bu parti ve bu vizyon çıkarıldığı için kapılar suratına kapatılmış bir arkadaşımız.

- Bunları konuşmaya bile gerek yok. Türkiye'nin açlık, yoksulluk sorununu, kiralardaki fahiş konuları konuşmayalım; bir dedikodu furyasının içinde bırakılmaya çalışılıyoruz. Bunlar doğru değil!